Eresecretaris van Ichtegem Luc Delarue overleden: “Plukken nog steeds de vruchten van zijn verwezenlijkingen”

Luc Delarue overleed dinsdag op 70-jarige leeftijd. © Foto Coghe
Redactie KW

Eresecretaris Luc Delarue (70) is onverwacht thuis overleden op dinsdag 27 februari.

Luc Delarue was van 1 februari 1986 tot 30 september 2014 gemeentesecretaris van Ichtegem. Hij stond mee aan het roer van grootse projecten waaronder de bouw van het administratief centrum, de vernieuwing van de dorpskern van Eernegem, de bouw van OC De Kouter in Bekegem en OC De Ster in Ichtegem. “Onze verslagenheid is groot”, reageert burgemeester Lieven Cobbaert. “Luc was jarenlang een steunpilaar van de gemeente. Onder zijn impuls kreeg onze gemeente er extra diensten bij zoals de cultuur-, sport- en milieudienst en de bibliotheek. Verwezenlijkingen waar we tot op de dag van vandaag nog steeds de vruchten van mogen plukken.”

“We zijn vooral dankbaar voor alles wat Luc voor ons heeft betekend. Luc was bijna 10 jaar met pensioen, maar hij bleef begaan met het reilen en zeilen in de gemeente”, aldus nog Cobbaert.

“Luc was bijna 10 jaar met pensioen, maar hij bleef begaan met het reilen en zeilen in de gemeente”

“Namens het lokaal bestuur wil ik dan ook mijn diepste medeleven betuigen aan zijn partner, kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en kennissen en alle (oud)collega’s die met Luc hebben mogen samenwerken.”

Ook bij SK Eernegem reageert men aangeslagen op het nieuws. Luc werd lid van de vereniging op 11-jarige leeftijd. Na zijn passage als voetballer nam hij verschillende bestuursfuncties op zich. Luc keek uit naar 21 oktober, de dag dat hij 60 jaar lidmaatschap zou mogen vieren.

Ook voor een deel van de huidige jongere generatie was Luc geen onbekende, al beseffen ze het misschien zelf niet. Jarenlang nam hij de rol van Sint-Maarten en Sinterklaas voor zijn rekening in de gemeentelijke basisscholen.

Vlaggen halfstok

Als eerbetoon aan Luc zal de gemeentevlag aan de officiële gebouwen tot aan zijn begrafenis halfstok hangen. Voorafgaand aan de gemeenteraad van donderdag 29 februari zal een minuut stilte worden gehouden en zal een rouwregister worden geopend. Dit zal vanaf vrijdag 1 maart door de bevolking ondertekend kunnen worden in het AC van Eernegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier