Donderdag afscheid van vermiste Christiane De Witte (84) die na bijna drie weken werd aangetroffen in kanaal

Afscheid van Christiana De Witte op 15 februari. © WV
Wouter Vander Stricht

Op vrijdag 19 januari was Christiane De Witte (84) verdwenen uit haar serviceflat in de Weststraat in Ingelmunster. Er werd nog met man en macht naar haar gezocht, maar er was wekenlang geen spoor van de bejaarde dame. Uiteindelijk werd haar lichaam donderdag 8 februari in het kanaal van Ingelmunster aangetroffen. Van Christiane wordt donderdag 15 februari in Izegem afscheid genomen.

Donderdagochtend 8 februari werd de brandweer naar het kanaal van Ingelmunster geroepen omdat er daar een lichaam was gevonden, in het riet aan de Trakelweg. Meteen werd vermoed dat het om Christiana De Witte ging. Ze was immers al weken vermist. De verdwijning leefde enorm in Ingelmunster. Haar opsporingsbericht werd duizenden keren gedeeld.

Grote zoektocht

“Die bewuste vrijdag was ze al van 8 uur ’s morgens bij ons in het dagcentrum”, zei verpleegkundige Heidy Buyse van het woonzorgcentrum waar Christiana verbleef. “Ik heb niets speciaal gemerkt aan haar die dag. Ze kon inderdaad soms wat verward zijn, maar vrijdag is ze gewoon rond 16 uur terug naar haar serviceflat gegaan. Iemand moet haar daar nog gezien hebben maar kort nadien is ze blijkbaar verdwenen.” Nadien werd wekenlang met man en macht naar haar gezocht.

(lees verder onder de Facebookpost)

Donderdagnamiddag 8 februari kwam dan de bevestiging dat Christiana in het kanaal van Ingelmunster was gevonden. Ze was op onduidelijke wijze in het water beland. Kwaad opzet werd door het parket uitgesloten.

Uitvaart op donderdag

De uitvaart van Christiane, sinds 2018 weduwe van Frans Vanpoucke, vindt op donderdag 15 februari plaats in de aula van uitvaartzorgcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem. Ze was de mama en oma van Krist Vanpoucke (Ann Declercq) en zonen Sven en Brent. (WVS/LK/JF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier