Bekende Gitsenaar Lionel Maes (81) overleden

Wijlen Lionel Maes, voormalig uitbater van taverne-feestzaal De Drie Koningen in Gits. © gf
Noël Maes
Noël Maes Medewerker KW

In AZ Delta in Rumbeke is Lionel Maes op woensdagmorgen 1 mei op 81-jarige leeftijd overleden na een hartinfarct. Hij was een bekende Gitsenaar, onder meer als gewezen uitbater van taverne De Drie Koningen in de Torhoutstraat.

Lionel is op 3 december 1942 in Gits geboren als oudste zoon van Paul Maes en Maria Dekeyzer en groeide ook op in de Torhoutstraat. Zijn moeder baatte er een ijzerwarenwinkel uit, terwijl zijn vader tuinbouwer was. Hij trouwde in 1967 met Christiane Huys uit Wingene.

Lionel was loodgieter en na zijn huwelijk namen ze hun intrek in het vroegere café De Drie Koningen van Gentiel Meernhout dat al enkele jaren leegstond. Ze begonnen er een winkel in sanitair en verwarming. In 1986 besloten ze dan om van hun winkel opnieuw een horecazaak te maken, samen met dochter Marie-Paule die hotelschool gevolgd had. De ‘nieuwe’ Drie Koningen was geboren: van tearoom werd het een bloeiend café met snacks en ook feestzaal. Toen Lionel 65 werd, besloten ze na 21 jaar te stoppen. De zaak heette dan een tijdje ’t Onbeschreven Blad, maar sinds 2018 opnieuw De Drie Koningen.

Speler bij VP Gits

Lionel Maes was niet alleen supporter van VP Gits, in zijn jonge jaren was hij ook vele jaren zelf speler. Daarnaast was hij groot supporter van Cercle Brugge. Hij heeft nog badminton gespeeld in de beginjaren van Gitse BC en was ook wielerliefhebber. Hij trok vele jaren, tot in Frankrijk, naar de wedstrijden van Martijn Debaene uit Wingene, achterneef van zijn vrouw, die een goede jeugdrenner was. Zonder zelf duivenmelker te zijn, volgde hij ook graag de duivensport.

Lionel en Christiane zijn van De Drie Koningen naar de Stationsstraat verhuisd. Ze zijn de ouders van Marie-Paule (met Koen Tytgat, Gits) en Jean-Claude (met Veronique Samyn, Roeselare). Er zijn twee kleinkinderen. Het afscheid heeft dinsdag plaatsgehad in de aula Feryn in Hooglede. (NOM-Begr. Feryn)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier