28-jarige moeder uit Jabbeke stierf natuurlijke dood

Lindsay Viaene, samen met partner en de twee kindjes.© TL
Lindsay Viaene, samen met partner en de twee kindjes.© TL
Redactie KW

De 28-jarige moeder, die vrijdagmorgen dood in haar woning in Varsenare werd aangetroffen, stierf een natuurlijke dood. Dat wees het onderzoek uit. Er was dan ook geen tussenkomst van derden. “Ze liet twee weken geleden haar bloed nog testen. En alles was in orde”, zegt haar vader.

Lindsay Viaene (28) groeide op in een absolute carnavalsfamilie. In 2015 werd haar broer Kevin de Brugse Prins Carnaval. Lindsay begeleidde hem overal als Roosje dat jaar. En uitgerekend op carnavalsdag vrijdag werd de jonge moeder van twee dood in haar bed aangetroffen. “Het is een vies toeval”, zegt papa Dirk. “We kunnen nog steeds niet goed geloven dat ze er niet meer is.”

De jonge vrouw lag vrijdagmorgen dood in haar bed in haar woning in de Eikendreef in Varsenare (Jabbeke). Haar partner H.M., de vader van haar twee kinderen van vier en twee jaar oud, lag naast haar. Maar toen hij op een bepaald moment merkte dat ze niet reageerde, verwittigde H.M. de hulpdiensten. Ook de politie kwam ter plaatse en startte meteen een onderzoek.

“Twee weken geleden liet ze bloed testen, alles was in orde”

De zaak werd aanvankelijk als ‘verdacht overlijden’ aanzien, onder meer door de jonge leeftijd van het slachtoffer. Haar partner werd even opgepakt, maar het onderzoek wees uit dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. De man werd dan ook opnieuw vrijgelaten.

Trouwplannen

“Wij zijn de kindjes vrijdag gaan ophalen en hebben hen opgevangen”, zegt papa Dirk, die vrijdagmorgen door de partner van zijn dochter opgebeld “We kregen een boekje van de school over hoe we het hen moesten vertellen. Stap per stap. Om hen uit te leggen dat hun moeder er niet meer is. Dat zou echt niet mogen, maar we hebben helaas geen keuze.”

H.M. is intussen ontroostbaar na het plotse overlijden van Lindsay. Daar zal ze ook in opgebaard worden. “Ze had de avond voordien pijn en was erg moe”, zegt hij. “Haar plan was om ’s ochtends wat op te ruimen.”

“Ze was wel erg vermoeid door de zorg voor de kindjes”, vult Dirk aan. “Maar twee weken geleden liet ze nog een bloedonderzoek doen en dat wees uit dat er niets aan de hand was. Ze had geen enkele medische voorgeschiedenis, dus dit komt als een enorme schok.” (Tim Lescrauwaet)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.