Overkapping zorgt voor oplossing voor OC d’Hoge Schole in Abele

© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De zaal van het ontmoetingscentrum in grensdorp Abele is niet zo groot, waardoor er voor evenementen vaak te weinig plaats was. Een metalen luifel zorgde nu voor een oplossing.

“Een uitbreiding van het gebouw was geen optie, daarom ging het stadsbestuur samen met de dorpsbewoners op zoek naar een andere oplossing. Na drie inspraakvergaderingen werd gekozen voor een metalen luifel tegen het gebouw”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

“De overkapping is ook mooi meegenomen voor de speelpleinwerking, IBO Hopsakee en Chiro Abele. Zo kunnen kinderen toch buitenspelen wanneer het regent. Door de verlaagde tuinmuur geniet je intussen van een prachtig vergezicht”, vult Cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V) aan.

“In het bruisende Abele is er een grote diversiteit. Het dorp telt zo’n 640 inwoners, waarvan een honderdtal Fransen, die wonen aan de linkerkant van de hoofdstraat. Doorheen het jaar hebben er een mengelmoes van bruisende activiteiten plaats. Voor het dorpsleven is een ontmoetingscentrum van groot belang. Hoewel Abele niet het grootste dorp is in Poperinge, blijkt het huidige ontmoetingscentrum regelmatig voor een aantal activiteiten te klein uit te vallen. We schreven als enig stadsbestuur in Vlaanderen een dorpenplan dat vertrekt vanuit die noden. En als stadsbestuur gingen we akkoord met de vraag tot uitbreiding en we voorzagen de nodige middelen in het meerjarenplan om de koer geheel of gedeeltelijk in te nemen met binnenruimte. Want het paasontbijt, de kermesse met Sinksen, het kipfestijn van de school, Sint-Maarten, het hammetje, de voorbereiding van het Chirokamp, dat koesteren we allemaal”, aldus nog schepen Vandromme tijdens haar inhuldigingsspeech.

Het betreft een metalen constructie (vorm van luifel – plat dak), aanleunend tegen de noordwest-gevel van het bestaande hoofdgebouw. Aan de noordoostzijde werd de bestaande gemetste koermuur aangepast en verlaagd. Deze gevel werd voorzien van een raamvlak waarbij het onderste deel voorzien is met glas en het bovenste deel uitgevoerd wordt met polycarbonaat. De overige twee vrijstaande gevels zijn volledig open. Hier is aan de luifel een rail voorzien waarbij de mogelijkheid bestaat een gordijngevel te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier