https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Over enkele jaren herkansing voor WK veldrijden in Oostende?

Organisator Rik Debeaussaert: “Gesprekken met UCI over mogelijke herkansing in Oostende over enkele jaren zijn begonnen.”©Peter MAENHOUDT
Organisator Rik Debeaussaert: “Gesprekken met UCI over mogelijke herkansing in Oostende over enkele jaren zijn begonnen.”©Peter MAENHOUDT
Redactie KW

De organisatie van het WK veldrijden in Oostende onderhandelt met de UCI over een herkansing over enkele jaren. Dat heeft voorzitter Rik Debeaussaert gezegd aan Focus-WTV.

Het WK in Oostende is vlekkeloos en veilig verlopen, maar uiteraard hadden de organisatoren van het Veldritcomité Hooglede-Gits op een heel ander soort evenement gehoopt. Zonder corona waren dit weekend massa’s mensen naar de badstad afgezakt, maar nu verliep het wereldkampioenschap in alle rust.

Rik Debeaussaert wou er maar weinig over kwijt, maar hij stelde toch bij Focus-WTV dat de gesprekken met de UCI over een nieuwe organisatie over enkele jaren, met publiek, “begonnen zijn”. Volgens Debeaussaert staat ook Belgian Cycling daar achter. De organisator stelde dat het WK, zoals het nu plaatsvond, zo’n 1,6 miljoen euro kost. “Er is extra steun van de stad Oostende, Vlaanderen en de privésponsors, maar het zal kantjeboord zijn.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.