https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburg heeft nu ook kersttruien met kerstpiemels op

©KW Webredactie
©KW Webredactie
Redactie KW

De nieuwe kerstverlichting die de straten van Ettelgem en Roksem siert, werd wereldnieuws en haalde de internationale media. Sommigen zien er gewoon een statief met blauwe bol in, maar anderen met meer verbeelding vinden het lijken op een piemel.

Nu schittert de kerstverlichting ook op de warmste kersttrui van Oudenburg. “Met deze trui willen we nog een ludiek vervolg breien aan de verlichting waarin sommige een mannelijk geslachtsdeel zien”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. “De slogan Ken Stief Koed kan je interpreteren zoals je wil.”

Burgemeester Anthony Dumarey, bevoegd voor Citymarketing: “Onze dienst Vrije Tijd kwam met het idee op de proppen en het leek ons – in deze ernstige tijden – wel leuk om nog eens wat humor te verspreiden. Zo verzilveren we toch ook de aandacht op een ludieke manier. Het past bovendien binnen onze marketing om Oudenburg als jong en hip op de markt te zetten.”

“Grote steden als Oostende en Gent hebben ook hun eigen gadget- en kledinglijn, Oudenburg doet dit nu eenmalig ook voor het goede doel. Want dat laatste is belangrijk: per verkochte trui schenken we 1 euro aan het Kinderarmoedefonds.”

De truien zijn nu al in voorverkoop en kosten 25 euro. Een trui bestellen doe je door te mailen naar kersttrui@oudenburg.be samen met je naam, telefoonnummer, gewenste aantal en maten. De trui is beschikbaar in de maten small tot extra extra large. Op 22 en 23 december van 13 tot 20 uur kunnen de truien opgehaald en betaald worden.

“De truien werden in beperkte oplage gemaakt. Snel bestellen is dus de boodschap. Indien de vraag voldoende groot is, worden er nog truien bijgedrukt”, besluit de burgemeester.

De kersttrui is in de kleuren van de stad, blauw en wit. Intussen zijn er al een 120-tal besteld.

(LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.