Oudenburg gaat super-Romeins weekend tegemoet

Redactie KW

Vandaag, zondag 9 juni, en morgen, maandag 10 juni, staat in Oudenburg alles in het teken van de Romeinen die hier destijds een castellum bouwden. De stad is al vele jaren in de ban van de Romeinen tijdens het weekend van Pinksteren.

De kompanen van Julius Caesar hebben in de abtstuin langs de Abdijlaan hun tentenkamp opgeslagen om twee dagen lang de bezoekers kennis te laten maken met hun leefwereld. Om deze elfde editie een extra dimensie te geven, koos het stadsbestuur deze keer voor een thema: Girl Power, of de meisjes aan de macht.

“Het Romeins weekend en de band met de Romeinen zijn nog altijd een grote troef voor onze stad en dat willen we zo houden”, zegt Wouter Dhaeze, archeoloog en cultuurfunctionaris ad interim. “Op zoek naar dat ietsje meer, geven we dit jaar een forum aan de dames.”

Er zijn voor meisjes en dames heel wat workshops zoals Romeinse kledij en haartooi, en het maken van badproducten en juwelen. Eens de Romeinse lady’s gekleed, gekapt en geschminkt, komt er een heuse parade door het park en een fotoshoot. Ook staan de moedige dames dit keer in de arena voor de gladiatorengevechten.

De toegang tot dit Romeins evenement is volledig gratis. Op het grote terras en in de cafetaria zijn allerlei drankjes en hapjes te koop.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier