Organisatoren Apero Capello in Komen blikken terug op “waanzinnige editie”

De Apero Capello is voor de organisatoren een erg belangrijke schakel in hun bredere werking © CLL
Redactie KW

Onder een stralende zon trokken de Capello’s afgelopen weekend hun 4de aperitieffeest op gang. Meer dan 1.000 mensen zakten voor de gelegenheid af naar het Komense gehucht. De opbrengst van het feest wordt gebruikt om hun kerststoet te bekostigen.

Hoewel het nog maar de vierde keer is dat de ‘Apero Capello’ wordt georganiseerd, staat het evenement reeds te boek als een regelrechte incontournable in de grensgemeente. Capelle, de voormalige naam van het huidige Ten Brielen, is een afgelegen gehucht van Komen-Waasten. Vier jaar geleden besloten Baptiste, Pierre en Michaël om het leven er van wat animo te voorzien.

Buren samenbrengen

“En zo is het eigenlijk allemaal begonnen, tussen pot en pint. Een geniaal plan, geen idee hoe we het moesten aanpakken en toch zijn we erin geslaagd.” Het trio lacht wanneer ze terugblikken op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om de buren samen te brengen. Capelle is niet groot, het ligt ver van het centrum dus is het belangrijk om hier met elkaar overweg te kunnen. Het begon bij de buren die elk een glas dronken en het groeide uit tot wat het vandaag is. Wie had kunnen voorspellen dat we ooit iets gingen organiseren waar meer dan 1.000 mensen op af zouden komen? Het is echt een waanzinnige editie geweest, mede dankzij het stralende weer. Hoewel we officieel de deuren openden om 11 uur, zaten de eerste mensen hier al om 10 uur te wachten. Halverwege de dag zaten we al door onze voorraad bier en snacks, waardoor we nog oplossingen hebben mogen verzinnen. Ook onze goodies, eigen paté en flessen bier schoven als zoete broodjes over de toonbank.”

Opbrengst naar kerstfeest

De Apero Capello is voor de drie organisatoren een erg belangrijke schakel in hun bredere werking. Ieder jaar organiseren ze een indrukwekkend kerstfeest, compleet met kerstdorp en praalwagens. Ook dat evenement kan jaarlijks op een onwaarschijnlijke belangstelling rekenen, die tot ver buiten de gemeentegrenzen reikt. De opbrengst van de Apero Capello wordt integraal gebruikt om dat kerstfeest in goede banen te leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier