Opendeur boordevol animatie in gloednieuw politiegebouw in Torhout

Bij het politiegebouw v.l.n.r. Kris Depovere (korpschef), Kristof Audenaert (voorzitter zone Kouter) en Hans Jaques (diensthoofd wijkpolitie). © JS
Johan Sabbe

Op zondag 5 mei van 13.30 tot 17.30 uur organiseert de politiezone Kouter een opendeur in haar gloednieuwe politiegebouw aan de Ambachtstraat. Er is heel wat animatie voorzien in samenwerking met andere veiligheidsdiensten, zoals de brandweer. “In en om het nieuwe complex laten we de bezoekers de politiejob van nabij beleven en kunnen ze kennismaken met onze werking”, zegt korpschef Kris Depovere.

Verkeersveiligheid

Er zijn rondleidingen voorzien en er staan infostanden opgesteld over het beroep van politieman of -vrouw, diefstalpreventie, geweldbeheersing, de brandweer en het zevende jaar Integrale Veiligheid van de lokale Scholengroep Sint-Rembert.

Er wordt voorts gefocust op verkeersveiligheid met de aanwezigheid van een verkeerspark, een tuimelwagen, een rijsimulator, promillebrillen en noem maar op. Het vermijden van dodehoekongevallen komt eveneens uitgebreid aan bod. Het is de bedoeling om jong en oud te sensibiliseren om zich op een verstandige en veilige manier op de weg te begeven.

Honden en drones

Interessant is de demonstratiezone. Daar wordt een ongeval met een geknelde persoon uitgebeeld. Centraal staat de samenwerking tussen de brandweer, de medische hulpdiensten en de politie: wie doet wat? Tevens zijn er boeiende voorstellingen met politiehonden en met drones gepland.

Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen een ritje maken in een politiecombi, een brandje blussen, zich laten schminken, op het verkeerspark rijden en op een springkasteel terecht. Wie vijf stempels verzamelt, krijgt een verrassing.

Aan beide kanten van de Ambachtstraat is er een ruime fietsparking voorzien. Wie met de auto komt, krijgt geen toegang via de Industrielaan. Er moet aangereden worden via de Oude Gentweg (met parking op de site van Voeders d’Aussy) of via de Noordlaan (met parking op het domein van Fluvius).

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier