Op de valreep toch overnemer voor Rudy’s Music Shop

Gillian Lowyck

Er is met de keten Keymusic op de valreep dan toch een overnemer gevonden voor Rudy’s Music Shop in de Kerkstraat. “We zijn blij dat de winkel alsnog wordt voortgezet”, zeggen Guy en Martine Van Eeckhaute.

Rudy’s Music Shop bestaat sinds 1976. Je kan er terecht voor muziekinstrumenten, onderdelen, onderhoudsproducten, partituren en gadgets. Guy en Martine Van Eeckhaute namen de winkel in 2002 over van hun ouders. Sinds 1987 bevindt de winkel zich in de Kerkstraat.

In december sprongen de gesprekken met een mogelijke overnemer af, waardoor Guy en Martine besloten om in januari een totale uitverkoop te houden en volledig te stoppen met de winkel. De uitbaters van Keymusic, de grootste muziekwinkelketen van België, lazen hierover in de krant en wilden niet bij de pakken blijven zitten. “Met meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar is Keymusic absolute marktleider in de muziekwinkel markt”, klinkt het bij Jan ‘t Hoen en Francky Dedeyne. “Keymusic heeft ook een sterke onlinewinkel, maar 75 procent van de omzet wordt nog altijd gerealiseerd in de muziekwinkel. Met de overname van Rudy’s music shop voegt Keymusic haar 24ste vestiging in de Benelux toe aan de winkelketen. In februari wordt de winkel verbouwd en gemoderniseerd.”

Opgelucht

Voor Guy en Martine was het een hele opluchting. “We zijn heel blij dat de winkel toch wordt voortgezet”, zegt Guy. “Op zaterdag 23 januari hadden we onze laatste dag. Het was toch best emotioneel. Heel veel mensen kwamen nog een keertje langs, sommigen gewoon voor een babbel. En ondanks de moeilijke periode hadden we toch een goede uitverkoop.”

Op 2 februari opent Guy een winkel in Gistel, De Muziekboetiek. Een winkel waar de focus op snaarinstrumenten ligt. “We zijn dus zeker geen concurrenten van elkaar”, lacht hij. “Nee, we hebben een goede verstandhouding. We zijn vooral heel blij voor al onze klanten van over de hele kust.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.