Op avontuur met soldaat Arthur tijdens nieuw familieparcours in Talbot House

Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Het Britse soldatenhuis Talbot House in Poperinge slaat de handen in elkaar met de provincie West-Vlaanderen. Samen willen ze de beleving voor bezoekers aan het Talbot House bevorderen. Deze Krokusvakantie kunnen kinderen alvast op avontuur met soldaat Arthur tijdens het nieuwe familieparcours.

“Talbot House is trots om in de krokusvakantie enkele vernieuwingen voor de hele familie voor te stellen. Samen met de Provincie West-Vlaanderen investeren we in tal van zaken die de beleving voor bezoekers aan Talbot House nog verder moet bevorderen. Zo is er een nieuwe inkom en shop, wordt er nieuwe software gebruikt in de vaste opstelling, openen we een unieke ondergrondse huidenvetterskelder voor het publiek…”, vertelt manager Simon Louage.

Nieuw familieparcours

“Vooral het nieuwe familieparcours ‘Op avontuur met soldaat Arthur’ springt in het oog. Zo kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar op ontdekking gaan doorheen de site aan de hand van een volledig nieuw verhaal”, legt Simon uit. “Tijdens acht leuke filmpjes nemen Jeanne Battheu, Duchess de kat en soldaat Arthur de kinderen op sleeptouw doorheen de site. Samen gaan ze op zoektocht van in de schuilkelder tot op de zolder. Er is een interactieve quiz, een verkleedmoment en als beloning gaan ze naar huis met een kleurboek van de generaal.”

Authentieke sfeer

“Met dit vernieuwingsproces hopen we de authentieke sfeer in het Huis nog te versterken en ook een nieuwe generatie bezoekers aan te spreken. Sinds enkele jaren zien we een stijging in het aantal Vlaamse gezinnen. We willen nu ook voor hen een unieke beleving aanbieden.”

Sinds Brexit gaat Talbot House ook meer op zoek naar andere doelgroepen. “Zo zijn de nieuwe British Days een echt succes met tientallen aanvragen sinds de lancering een half jaar terug. Leerkrachten Engels zien er een waardig alternatief in voor hun daguitstappen naar het Verenigd Koninkrijk die sinds de Brexit nog duurder werden.” Tijdens een British Day in het Talbot House begin je de dag met een stevig Engels ontbijt, is er een interactieve workshop, geniet je van een kopje thee… Deze zomer komt er ook nog een nieuwe digitale rondleiding in het Huis voor volwassenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier