Oostkampse Red Knights schenken 2000 euro aan MPI De Bevertjes

© PH
Redactie KW

De motorclub voor brandweerlui, de Red Knights Belgium II, heeft een cheque van 2000 euro geschonken aan MPI De Bevertjes uit Oedelem. De cheque vormt de opbrengst van de achtste motorrit voor het goede doel, die midden juni zo’n 400 deelnemers telde. Met het geld wordt een snoezelruimte ingericht.

In 2009 werd in Oostkamp de tweede afdeling in België van de Red Knights opgericht. De bedoeling was het bevorderen van het positieve imago van de motorsport en daarbij genieten van de kameraadschap onder brandweerlieden. Elk jaar organiseert men een activiteit voor het goede doel.

Tijdens het weekend van 16-17 juni hebben de “Red Knights Belgium II vzw” hun achtste motortreffen georganiseerd“, vertelt Chris Himpens. “Met 400 motards mogen we spreken van een mooie opkomst. “Bij het opstarten van een ‘chapter’, een nieuwe afdeling, wordt er verwacht dat je jaarlijks iets doet voor het goede doel. Zo hebben we in het verleden al verschillende cheques kunnen overhandigen aan vzw De Kade, het fonds Het Alexine Clarysse Fonds vzw en het Gezelletje.”

Toen we deze keer aan het brainstormen waren, kwamen we uit bij een familieconnectie van één van onze brandweermannen. Hij heeft een kleinkind die begeleid en verzorgd wordt in MPI De Bevertjes in Oedelem. De beslissing was vlug genomen om ons dit jaar daarvoor in te zetten. MPI De Bevertjes telt 50 gemotiveerde medewerkers die een leer- en leefgemeenschap bieden aan 65 kleuters en kinderen met een matige of ernstige ontwikkelingsachterstand op mentaal en/of motorisch vlak. Het instituut is gespecialiseerd in het onderwijs voor kinderen van 2.5 tot 15 jaar van het type 2 of type 4.

Directeur Inge Compernolle van het MPI was natuurlijk heel verheugd met het initiatief van de motorclub van de brandweer. Ze kreeg een cheque van 2000 euro overhandigd. “Dat geld kunnen we heel goed gebruiken om een snoezelruimte uit te bouwen“, vertelt ze. “Een snoezelruimte wordt ingericht met uitnodigende hulpmiddelen die verwondering opwekken waardoor overactieve, onrustige en gespannen kinderen zich kunnen ontspannen.” De Red Knights konden dit achteraf zelf ervaren tijdens een korte rondleiding en een bezoek aan de bijna afgewerkte snoezelruimte.

(PH)