Oostendse luchthavensoap gaat door: WILOO-klacht tegen REPLO-voorzitter

De luchthavensoap gaat verder. Na de uitval van luchthaventopman Marcel Buelens naar WILOO, de actiegroep tegen de luchthaven, de reactie daarop van WILOO en het offensief pro luchthaven van actiegroep REPLO, reageert WILOO nu weer op de uitspraken van REPLO-voorzitter Albert Doyen in De Zeewacht Kust van vorige week.

Jacques Denecker. © HH

Na de strafklacht tegen Marcel Buelens dient WILOO nu ook een strafklacht in tegen Albert Doyen. “REPLO-voorzitter Albert Doyen kwam in De Zeewacht Kust van 30 november 2018 met de volgende beweringen, zonder argumenten, documenten, studies of bewijzen: WILOO gaat voor de sluiting van de luchthaven, WILOO beoogt de doodsteek van de welvaart in de regio, WILOO zet mensen onder druk om te tekenen en gebruikt valse argumenten, WILOO verspreidt foute en leugenachtige verklaringen”, citeert WILOO-woordvoerder Jacques Denecker.

Onwaarheden

“Meneer Doyen beschuldigt ons van bepaalde feiten en legt ons zonder enig bewijs absolute onwaarheden in de mond. Dit is uiteraard onaanvaardbaar. Wij vroegen daarom onze raadsman om een strafklacht in te dienen bij het Parket van de Procureur des Konings”, klinkt het.

“Wat de door REPLO recent gestarte petitie ‘Stop de onzin’ betreft, vragen wij de ondertekenaars, waarvan velen – zoals REPLO-voorzitter Doyen – ver van de luchthaven van Oostende wonen, zich goed te informeren wat nachtvluchten betekenen voor omwonenden. Zouden de ondertekenaars akkoord gaan dat een bedrijf van de Vlaamse overheid de toestemming krijgt om elke nacht zo’n twee keer, op een willekeurig tijdstip, een stofzuiger aan te zetten? Hetzij op zijn zachtste stand, zijn hardste stand of nog harder? WILOO benadrukt altijd bereid te zijn om met iedereen het gesprek aan te gaan en ook in deze vrij technische kwestie meer uitleg te geven”, aldus Jacques Denecker.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.