Ook Vicky Reynaert (Vooruit)is kandidaat-burgemeester

Mathieu De Boever, Vicky Reynaert, Martine Proot en Vicky Verstringe. (foto AVH)
Redactie KW

Op de laatste ledenvergadering heeft Vooruit Beernem een lijsttrekker aangeduid voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Federaal parlementslid Vicky Reynaert (39) trekt de lijst en is kandidaat-burgemeester. Mathieu De Boever, Vicky Reynaert en Martine Proot worden als sterke kandidaten naar voren geschoven.

Volgens de lokale fractie wil Vooruit inzetten op vertrouwde én nieuwe gezichten. Met Vicky Reynaert heeft de partij een vertrouwd gezicht, aangezien de Beernemse nu als schepen verantwoordelijk is voor sociaal beleid. “Voor ons is onder meer het behoud van onze buitenschoolse kinderopvang erg belangrijk. Nu de Vlaamse regering vanaf 2025 onze subsidies met 400.000 euro per jaar vermindert, moeten we daar extra aandacht voor hebben”, geeft Reynaert aan.

Ook betaalbaar wonen, natuur en milieu met wateroverlast als belangrijke peiler, verkeersveiligheid en gemeenschapsgevoel zijn voor Vooruit van groot belang. “Zo willen we De Komkommer verder uitbouwen en zouden we dorpspunten in de deelgemeenten willen aanbrengen”, klinkt het.

Vooruit Beernem lanceert met Mathieu De Boever (41) een nieuw gezicht. Hij staat op de tweede plaats van de lijst en werkt voor het gemeenschapsonderwijs. In zijn vrije tijd is De Boever vaak te vinden bij minivoetbalclub De Lattenklievers. Op de derde plaats staat Vicky Verstringe (50), een bekend gezicht. Vicky is momenteel lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst en heeft al een aantal jaren ervaring in de Beernemse politiek. Beroepshalve is ze consulente bij Solidaris. Daarnaast organiseert ze mooie uitstappen voor S-Plus.

Concrete problemen

De lijst wordt geduwd door Martine Proot (60), de voorzitster van de Beernemse afdeling van Vooruit. Martine werkt momenteel voor de federale overheid en draait al een aantal jaren mee achter de politieke schermen. “Beernem heeft vandaag nood aan een partij met zijn ogen op de bal, niet op de andere spelers. Wij willen ons focussen op oplossingen voor concrete problemen waar mensen vandaag mee geconfronteerd worden”, besluit Vicky Reynaert vastberaden. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier