VTI levert mooi werk in Groot-seminarie en Bisschopshuis

“Voor onze leerlingen is het belangrijk dat ze leren samenwerken”, klinkt het.
Redactie KW

Sinds het begin van het schooljaar loopt er een goede samenwerking tussen VTI Brugge campus Zandstraat en het Grootseminarie in de Potterierei. In het seminarie zelf waren de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Schilderen en Decoratie aan het werk, terwijl in het Bisschopshuis hoofdzakelijk leerlingen uit het zevende jaar Decoratie en restauratieschilderwerk aan de slag waren.

“Dankzij deze samenwerking krijgen onze leerlingen de kans om kennis te maken met het vak en het leven op de werkvloer”, vertelt leraar Yves De Bruyne. “We hebben met een twintigtal leerlingen gedurende zes weken de kamers van de seminaristen aangepakt. De muren werden geplamuurd en geverfd en ook de deuren kregen een beurt. Het resultaat mag gezien worden. Zowel de slaapkamers, badkamers, keuken als ontspanningsruimte ondergingen een totale metamorfose. Voor onze leerlingen is het belangrijk dat ze leren samenwerken en dan is zo’n groot project heel geschikt.” Door de leerlingen van het zevende jaar Restauratie meubel werden enkele meubels in het Bisschopshuis gerestaureerd. Ook daar werd een slaapkamer volledig in het nieuw gezet. Een oude plankenvloer werd ontdaan van de oude vloerbekleding en weer in ere hersteld.

Reacties

De reacties van de leerlingen die meewerkten aan het project waren uiteenlopend. Sommigen vonden het best interessant en leuk om eens een langere periode op dezelfde locatie te werken, terwijl anderen het werk in het Grootseminarie nogal eentonig vonden. “Hoe dan ook, het resultaat mag gezien worden”, reageerde Julie Houwen, directeur van VTI Brugge campus Zandstraat. “Er is duidelijk nog wel meer opknapwerk in beide gebouwen. Dit project is misschien wel de start van een blijvende samenwerking.” Ook bisschop Lode Aerts en Johan De Witte-Vroman, algemeen directeur van het Grootseminarie, waren duidelijk heel tevreden over het gepresteerde werk van de leerlingen. Als dank werd de hele groep samen met de leraren uitgenodigd voor een gezellige barbecue op het domein van het Grootseminarie. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier