VBS Bellegem bezorgt directeur Dirk Demarcke ontroerende laatste schooldag

Meester Dirk werd door een erehaag van leerkrachten en leerlingen op zijn school verwelkomd. © AV
Redactie KW

De VBS Bellegem bezorgde haar directeur Dirk Demarcke, die op 1 september met pensioen gaat, een ontroerende en onvergetelijke laatste schooldag.

Nadat hij al op donderdag door de kleuters uitgebreid werd verwend, kreeg hij op vrijdagmorgen bezoek van enkele vrienden en kennissen, waaronder zijn moeder, voor een verrassingsontbijt. Daarna ging het naar de school waar hij langs een erehaag van leerlingen en leerkrachten tot op de speelplaats werd geleid. Daar werd hij met nog veel meer bekende gezichten geconfronteerd en namen de kinderen afscheid met enkele liedjes en dankwoorden. De man was zichtbaar aangedaan en kon voor een keer moeilijk uit zijn woorden. Hij zal de 25 jaar als directeur blijven koesteren.

Samen met hem werd ook poetsvrouw en opvangmedewerkster Darline Ghillez gelauwerd. Ook zij mag met pensioen, na pakweg twintig jaren trouwe dienst. Na een groepsfoto van de hele school – een cadeautje waar hij zelf om had gevraagd – was het voor de eregasten nog tijd voor een kop koffie. De kinderen sloten hun laatste schooldag af met een reeks spelletjes waar ze blijkbaar ook nog eens hulp van meester Dirk nodig schenen te hebben.

Vanaf 1 september wordt de school geleid door Katia Desauw, die al langer voor de scola-scholengroep werkt waar VBS Bellegem al een tijdje lid van is. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier