Uitbaters Brugs jongerencafé De Vetten Os zoeken overnemer

De gezinsuitbreiding bij de gebroeders Wannes en Pieter Loosveldt is naar verluidt voor beiden de belangrijkste reden om er ten laatste begin volgend jaar mee te kappen.


De huurovereenkomst van de zaakvoerders van De Vetten Os of DVO loopt nog tot februari 2020. Dan zullen Wannes en Pieter Loosveldt er zes jaar hebben opzitten in hun afspanning, gelegen aan de Hauwerstraat 5, pal naast het voormalig Brugs politiecommissariaat. “We zijn op zoek naar een overnemer die onze zaak in dezelfde sfeer wil verderzetten”, motiveert Pieter Loosveldt. “De veranderde gezinssituatie van mijn broer in ik en andere bezigheden waar we ons op toeleggen, nopen ons om op horecavlak een stap terug te zetten en het pand van De Vetten Os te huur te stellen.”

Pieter Loosveldt ontkent dat geluidsoverlast bij party’s mede tot hun beslissing heeft geleid. “Dat pijnpunt is zo goed als verholpen”, stelt hij. Ook geeft hij aan dat De Vetten Os niet langer op permante basis open zal zijn. “Tijdens de weekends gaan we wel nog zaken organiseren”, aldus Pieter Loosveldt.

Vanaf vandaag zijn voornoemde broers wel de uitbaters van het URB-EGG-café dat je dit jaar voor de Brugse stadsschouwburg kan vinden.

Hoe dan ook was het een belabberde week voor jong-Brugge. Niet alleen staat De Vetten Os te huur, ook de zaakvoerder van Suite 17 hield het in zijn r&b-danscafé voor de voornamelijk allochtone jeugd voor bekeken. Op de Eiermarkt gingen dan weer Club 13-Brugge en De Pub failliet.

Het uitbaten van een jongerenzaak blijkt dus niet langer lucratief, wat de diversiteit aan cafés in Die Scone allerminst ten goede komt.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.