Twaalf nieuwe schoolfietsen voor De Ster dankzij Ronde Tafel Meulebeke

De nieuwe fietsen zijn bijzonder welkom. © SVA
Redactie KW

Dankzij serviceclub De Ronde Tafel uit Meulebeke heeft De Ster sinds kort twaalf nieuwe schoolfietsen. De nieuwe fietsen werden zondag, tijdens de Open Dag op school, even in de kijker gezet op de speelplaats.

De Ronde Tafel is een groep van ondernemers die jaarlijks één of meerdere projecten in de sociale sector steunt. Dit keer viel de keuze op een voorstel van BuSO-school De Ster in Tielt, waar de schoolfietsen aan vervanging toe waren.

“Die fietsen worden gebruikt om met de leerlingen in groep verplaatsingen te maken naar sportinfrastructuur of andere buitenschoolse activiteiten, maar de vorige aankoop van schoolfietsen dateert al van vijftien jaar geleden”, aldus de school. “De milde schenking van twaalf nieuwe fietsen is dan ook bijzonder welkom en we zijn de Ronde Tafel hier dankbaar voor.”

De school is van plan om de fietsen ook te gebruiken om individuele leerlingen rijvaardiger te maken, terwijl ze nagezien en indien nodig ook hersteld zullen worden in de lessen fietstechniek. (SVA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier