Twintig kinderen namen deel aan een nieuwe editie van de Tiener Techniekacademie. Het initiatief zet technische vakken nadrukkelijk in de kijker.
De Tiener Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van het vijfde en zesde leerjaar onderdompelt in de fascinerende wereld van techniek en technologie. Van midden maart tot en met midden mei, elke woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur, werd het Atlas Atheneum omgetoverd tot een broedplaats voor jonge uitvinders.
“In een reeks van zes boeiende sessies, zoals een robot of lamp maken, kregen de kinderen de kans om verschillende technieken te verkennen, van houtbewerking tot elektriciteit, tot het programmeren van hun eigen robotje”, zegt schepen van Onderwijs Michel Vincke (Vooruit). “Het is belangrijk dat kinderen in contact komen met techniek en technische vakken, want helaas worden die vakken en richtingen soms wat onheus benaderd. De Techniekacademie is een schitterend initiatief om kinderen met techniek te laten kennismaken.”
Mooie erkenning
De Tiener Techniekacademie is een samenwerking tussen Hogeschool VIVES en het lokaal bestuur, gesteund door bedrijven, overheden en scholen die zich inzetten voor de promotie van exacte wetenschap en techniek. “De workshops worden georganiseerd volgens de STEM-didactiek, namelijk onderzoekend en ontwerpend leren, en ook volgens het TOS21-principe, wat staat voor ‘Techniek op School voor de 21ste eeuw’. Kinderen leren niet alleen iets bij, maar ervaren wat het is om technoloog te zijn”, aldus burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “Een diploma is dan ook een mooie erkenning van de inspanningen en prestaties van deze jonge technologen. Het is inspirerend om te zien hoe deze jonge geesten zich ontwikkelen en groeien door de technologie. We zijn trots op hun prestaties en kijken uit naar de toekomstige innovaties die zij zullen brengen.”
In Gistel wordt naast de Tiener Techniekacademie ook de Junior Techniekacademie voor kinderen van het derde en vierde leerjaar georganiseerd. (TVA)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier