’t Saam houdt leerlingen warm met fleece dekentjes

Leerlingen Margaux Dick, Hanne Roos, Lars Boucquez en Warre Demey zijn blij met de fleece deken die ze krgen van het directieteam van ’t Saam: Bart Laleman, Isabelle De Keyser, Sofie Descan, Tommy Es en Andy Hoedt. (foto MVO)©type=” Seq” Annie callewaert
Leerlingen Margaux Dick, Hanne Roos, Lars Boucquez en Warre Demey zijn blij met de fleece deken die ze krgen van het directieteam van ’t Saam: Bart Laleman, Isabelle De Keyser, Sofie Descan, Tommy Es en Andy Hoedt. (foto MVO)©type=” Seq” Annie callewaert
Redactie KW

Nu de temperaturen dalen en de klassen zoveel mogelijk verlucht moeten worden, heeft ‘t Saam in Diksmuide voor een oplossing gezorgd om de leerlingen en leerkrachten geen kou te laten lijden. Iedereen kreeg een fleece dekentje.

“Sinds de herfstvakantie zijn beide campussen van ‘t Saam Diksmuide coronavrij en dat willen we graag zo houden”, vertelt Bart Laleman, directeur van ‘t Saam, campus Cardijn. “We blijven ons hiervoor inzetten. Een heel belangrijke preventiemaatregel is het verluchten van de lokalen. Dat gebeurt door het openzetten van ramen en deuren tussen de lessen door. “Hierdoor daalt de temperatuur gemakkelijk tot zo’n 19° C terwijl het anders om en bij de 21,5° C is”, vertelt Tommy Es van het directiecomité. “Dat zal wellicht ook tot hogere stookkosten leiden. Het hele coronaverhaal kostte de school tot nu toe al 36.000 euro voor beide campussen samen.”

Om de kou te trotseren, mochten leerlingen tot nu toe hun jas aanhouden in de klas. “Maar om het gezelliger te maken, hebben we met het hele directieteam besloten een cadeautje te bezorgen aan zowel de leerkrachten als aan de ongeveer 1.500 leerlingen”, zegt Isabelle De Keyser, directrice van ‘t Saam, campus Aloysius. “Iedereen kreeg een fleece dekentje. Dat houdt iedereen warm en maakt het ook in de klas heel gezellig. Het zal ook heel wat makkelijker werken zijn dan met een jas aan.”

Geen uitstappen

“Momenteel krijgt de eerste graad les in een apart lokaal, de tweede graad komt in de voormiddag en de derde graad in de namiddag, beide in grote ruimtes, op naam en met afstand. Er is momenteel een derde van de leerkrachten afwezig op school omdat ze afstandsonderwijs geven”, vertelt Isabelle De Keyser.

De coronapandemie heeft ook zijn impact op de uitstappen die normaal gedaan worden. “Alle meerdaagse uitstappen, zoals de Romereis en dergelijke, worden geschrapt. We kijken uit naar een alternatief om hen toch nog het gevoel te geven van er eens samen op uit te kunnen gaan. Vooral de zesdejaars vinden het jammer. Er zijn geen 100-dagen, geen meerdaagse uitstappen, … Voor hen wordt het een afscheid van het middelbaar onderwijs in mineur, maar het kan nu eenmaal niet anders”, besluit directeur Bart Laleman. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier