Steven Kindt wordt pedagogisch directeur van Wingenese Centrumschool

Steven Kindt maakt na bijna 6 jaar de overstap van de basisschool van Sint-Jan naar de Centrumschool in Wingene.© KDV
Steven Kindt maakt na bijna 6 jaar de overstap van de basisschool van Sint-Jan naar de Centrumschool in Wingene.© KDV
Redactie KW

Met de mededeling dat hij vanaf 1 juni pedagogisch directeur van de Centrumschool van Wingene wordt, liet Steven Kindt (32) toch heel wat leerlingen en ouders van Sint-Jan schrikken. Sinds een 6-tal jaar is Kindt immers pedagogisch directeur en zorgcoördinator van de basisschool van Sint-Jan. “Met pijn in het hart laat ik Sint-Jan achter, maar dit is een uitdaging die ik niet kon laten liggen”, klinkt het ambitieus.

Riet Lambrecht, huidig pedagogisch directeur van de Wingense Centrumschool, gaat per 1 juni met pensioen en van zodra zij dit intern bekendmaakte, ging Steven Kindt aan het nadenken. “Ik ben behoorlijk ambitieus en na rijp beraad ben ik tot de conclusie gekomen dat ik die kans niet kon laten liggen”, zegt Steven Kindt (32), die met echtgenote Celine Lefere in Lichtervelde woont met hun twee dochtertjes. Het gezin wordt trouwens binnenkort uitgebreid met een derde kindje.

Meer op het pedagogische focussen

“Een groter team leiden en 100 procent werken als pedagogisch directeur lijkt mij een bijzonder mooie uitdaging, maar ik besef ook heel goed wat ik op Sint-Jan zal achterlaten. Het is met spijt in het hart, maar uiteraard wel met volle goesting dat ik de overstap maak”, vervolgt Steven, die op Sint-Jan manusje-van-alles was en zich straks volledig zal kunnen focussen op het leiden van het lerarenkorps en het pedagogische project van de school. “Jobinhoudelijk zal ik me nog meer op het pedagogische kunnen focussen en met de nieuwbouw van de Centrumschool in het vooruitzicht zal ik ook daarin mijn uitdaging vinden. Maar in eerste instantie wil ik het werk van Riet Lambrecht verderzetten.”

Graag geziene directeur

Steven arriveerde in augustus 2015 op Sint-Jan als kersvers pedagogisch directeur en zorgcoördinator. Met een diploma leerkracht lager onderwijs én met een bijkomende masteropleiding in educatieve studies op zak ontpopte hij zich als onbekende Lichterveldenaar op Sint-Jan snel tot een graag geziene directeur. Het leerlingenaantal ging de voorbije jaren alleen maar de hoogte in en de dubbele verhuis naar de tijdelijke school in het parochiaal centrum in Wingene en de terugkeer naar de nieuwbouw op Sint-Jan werd allemaal tot een goed einde gebracht.

De leerkrachten, leerlingen en ouders van Sint-Jan zullen Steven dan ook hard missen. Ook de gekke kant van Steven zal gemist worden, want geen enkele gelegenheid laat hij liggen om een feestje te organiseren of een gekke verkleedpartij op gang te trekken. “Maar het voordeel is dat dit niet ver weg zal zijn natuurlijk. Het is de bedoeling dat ik vanaf april mijn opvolger mee kan opleiden en ik blijf uiteraard actief binnen dezelfde scholengemeenschap Driespan”, besluit Steven Kindt, die het schoolbestuur dankbaar is voor de kansen en het vertrouwen.

Scholengemeenschap Driespan gaat nu op zoek naar een waardige opvolger van Steven voor de basisschool van Sint-Jan, zodat ook deze school haar huidig beleid kan verderzetten. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten