Spanjeschool in Roeselare zet een dag lang alles in het teken van stedenband met Dogbo

Vrijdag stond alles in het teken van de stedenband met Dogbo. (foto SB)© Stefaan Beel
Vrijdag stond alles in het teken van de stedenband met Dogbo. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Spanjeschool sloot de week af met een Dogbodag. Dit jaar bestaat de stedenband tussen Roeselare en Dogbo in Benin tien jaar. De dag begon met het hijsen van zowel de vlag van België als Benin.

Sinds tien jaar heeft Roeselare een stedenband met Dogbo, een stad in het West-Afrikaanse land Benin. De Spanjeschool heeft, net zoals stedelijke basisschool De Octopus en De Plataan een scholenband met een basisschool in Benin. “We willen die band uitgebreid in de aandacht brengen”, vertelt directeur Gerdi Casier. “Dat deden we al door tal van projecten de afgelopen jaren en nu houden we voor het eerst een Dogbodag, een dag die volledig in het teken staat van de stedenband.”

De dag begon dan ook met het hijsen van de vlag én met het volkslied van zowel België als Benin. “Het werd een projectdag waarbij we via tal van workshops aandacht hadden voor de cultuur in Dogbo, maar ook voor het schoolsysteem. Twee van onze leerkrachten zijn al op bezoek geweest in Benin en twee leerkrachten van daar waren hier al te gast. Perfect om ervaringen uit te wisselen. We hebben ook een WhatApp-groep waarin we heel wat informatie uitwisselen. Bedoeling is om in de toekomst meer van dergelijke projectdagen op poten te zetten”, besluit Gerdi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier