Winnaars tekenwedstrijd Meifoor gehuldigd

De leerlingen van tweede leerjaar van basisschool De Zessprong in Sint-Andries zijn Marie Eloot dankbaar. © GF
Philippe Decruynaere
Philippe Decruynaere Medewerker KW

Het is nog enkele weken geduld oefenen voor de Meifoor neerstrijkt op het Zand, maar de aankondiging van dit jaarlijkse evenement zal binnenkort overal in de stad goed zichtbaar zijn. De kleurrijke affiches zijn ook dit jaar opnieuw het resultaat van een tekenwedstrijd waaraan de leerlingen van de meeste Brugse basisscholen deelnamen.

Marie Verschaeve, leerling van het vijfde leerjaar van basisschool Kantelberg in Sint-Kruis en Marie Eloot, die in het tweede leerjaar zit van basisschool De Zessprong in Sint-Andries, zijn de gelukkige winnaars van de wedstrijd en werden op maandag 18 maart door schepen Pablo Annys in de bloemetjes gezet.

Dol op popcorn

“Marie was ontzettend blij dat haar tekening uitgekozen werd voor de affiche”, vertelt directeur Bert Declerck van de Zessprong. “Sinds bekend is dat ze laureaat is van de wedstrijd wordt ze letterlijk en figuurlijk op handen gedragen door de andere kinderen van haar klas. Marie eet ontzettend graag popcorn en net om die reden koos ze ervoor om een popcornkraam te tekenen. Uiteraard zijn we als school heel fier dat een van onze leerlingen tot winnares van de tekenwedstrijd werd uitgeroepen.”

Ook in basisschool Kantelberg in Sint-Kruis was het maandag groot feest toen schepen Annys een ingekaderd exemplaar van de tekening van Marie Verschaeve kwam overhandigen.

Take-Off

“Ik ga elke jaar naar de kermis en ik weet heel goed welke kramen er allemaal staan”, aldus de laureaat van de tekenwedstrijd. “Alles wat ronddraait, vind ik tof, maar de Take-Off is mijn lievelingsattractie. Ik moest bijgevolg niet al te lang nadenken over wat ik zou tekenen. Ik maakte er een kleurrijke compositie van en ik heb er goed over gewaakt dat mijn blad niet overladen was.”

Gratis naar kermis

De laureaten mogen met de hele klas gratis naar de Meifoor en daarnaast worden beide winnaressen met het hele gezin uitgenodigd op de openingsreceptie op vrijdag 19 april. “Uiteraard ben ik nu heel populair, want dankzij mij kan de hele klas binnenkort genieten van een leuke namiddag op de kermis”, lacht Marie Verschaeve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier