Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest

Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Basisschool Sint-Jozef in de Veldstraat is een multiculturele school. “Daarom hebben we ervoor gekozen om in plaats van een klassiek themaschoolfeest, er een bruisend wereldfeest van te maken”, zegt coördinerend directeur Rik Bossuyt. Iedereen is welkom op zaterdag 2 maart van 12 tot 17 uur.

“Van kleurrijke optochten en workshops tot smaakvolle gerechten uit alle hoeken van de wereld. De schoonheid en waarde van elke cultuur komt fier in de spotlight te staan” – Rik Bossuyt

Enkele VIVES-studenten bedrijfsmanagement – met afstudeerrichting eventmanagement – helpen Basisschool Sint-Jozef om er een onvergetelijke dag van te maken. “Op deze bijzondere dag zullen kinderen, leerkrachten, families en de buurt samenkomen om elkaars culturen te verkennen, te vieren en te verbinden. Van kleurrijke optochten en workshops tot smaakvolle gerechten uit alle hoeken van de wereld. De schoonheid en waarde van elke cultuur komt fier in de spotlight te staan. De families bij ons op school wonen dichtbij en ook onze buurt kent ons als een warme, kleurrijke school. Voor hen is dit dus een fijne kans om eens een blik bij ons binnen te werpen. We zijn een echte buurtschool die graag samenleeft mét elkaar en niet enkel naast elkaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier