Leerlingen zesde leerjaren Wingense scholen krijgen opleiding reanimatie

De leerlingen kregen ook een certificaat. © foto Nele
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

De organisatie ‘Reanimatie op school’ uit Haaltert was op vraag van gemeente Wingene, drie dagen lang op bezoek bij alle basisscholen in Wingene en Zwevezele. De leerlingen van het zesde leerjaar kregen een opleiding reanimatie aangeboden.

“Dankzij de reanimatielessen in het basisonderwijs, leren schoolkinderen op jonge leeftijd hoe ze anderen kunnen helpen. Als kers op de taart mochten alle scholen van onze gemeente het kwaliteitslabel ‘Reanimatie op school’ in ontvangst nemen”, vertelt schepen van Onderwijs, Hedwig Kerckhove.

AED-toestel

De leerlingen leerden tijdens de cursus de eerste stappen van levensreddend handelen. De cursus ging verder dan enkel reanimatie. Ze leerden ook de werking van de noodcentrale, het herkennen van een slachtoffer in nood, het verlenen van hulp bij verstikking, het starten van een borstcompressie en de werking van een AED-toestel.

“Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen hun verantwoordelijkheid kunnen nemen in geval van nood”, vult schepen van Sport Jens Danneels aan. “Als hartveilige gemeente ondersteunen we graag initiatieven die inzetten op het levensreddend handelen, zoals reanimatieopleidingen en het uitbreiden van AED-toestellen op publieke locaties.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier