Kinderen van basisschool Sint-Leo Hemelsdaele zingen ‘k en Brugge in m’n herte voor de burgemeester

Benny Scott en Dirk De fauw, omringd door kinderen.© PDC
Benny Scott en Dirk De fauw, omringd door kinderen.© PDC
Redactie KW

Het gebeurt niet elke dag dat een grote groep kinderen aan de ingang van het stadhuis een lied zingt voor de Brugse burgemeester Dirk De fauw. Onder een stralende zon was dit maandagmiddag wel het geval. Om de kandidatuur van ‘k en Brugge in m’n herte tot officieel Brugs volkslied nog wat extra kracht bij te zetten, zongen de leerlingen van Sint-Leo Hemelsdaele Basisschool Brugge uit volle borst het ondertussen bekende lied van Benny Scott.

De burgemeester en de Brugse zanger kregen ook nog een uniek geschenk van de kinderen. De leerlingen van het eerste leerjaar hadden de voorbije week de ‘Halletorre’ leren tekenen en enkele schetsen werden gebruikt om twee T-shirts te versieren.

Onvergetelijk moment

De burgemeester en Benny Scott namen het mooie geschenk dankbaar aan waarna de kinderen en de leerkrachten nog even het bureel van de burgemeester en de mooie tuin van het stadhuis mochten bezoeken. Een onvergetelijk moment voor de kinderen!

Benny Scott bedankte alle jeugdige zangers met een zoete versnapering en hoopt uiteraard dat alle gemeenteraadsleden in de zitting van 28 juni ‘k en Brugge in m’n herte tot Brugs volkslied zullen stemmen. (PDC)