Kimara Goethals wordt directeur van LTI in Oedelem: “Een enorme uitdaging”

(gf)
(gf)
Redactie KW

Kimara Goethals (33) wordt in september de nieuwe directeur van het Land- en Tuinbouwinstituut in Oedelem. De Ardooise zal deze job blijven combineren met haar politiek engagement in de gemeente.

Kimara bracht haar jeugd door in Ardooie, in het gezin van Hans Goethals en Ann Tavernier Ze is gehuwd met Koolskampnaar Glenn Verlinde en is de trotse mama van twee kindjes (respectievelijk 3 en 5 jaar). Het gezin woont in de Oude Lichterveldsestraat en van daar uit runt Glenn een schildersbedrijf, waar Kimara meehelpt in de administratie.

Kimara, die een sportief type is, volgde met succes een masteropleiding lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen en daarna een lerarenopleiding. In de gemeente is ze politiek actief binnen Samenplus.

Secundair onderwijs

“In 2011 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik altijd les gegeven in het secundair onderwijs. Daarbij deed ik ervaring op in het BuSO, het BSP, het technisch secundair onderwijs en het ASO. Ik gaf vooral wetenschapsvakken, lichamelijke opvoeding en projectbegeleiding. Sinds januari 2016 ben ik verbonden aan het Land- en Tuinbouwinstituut in Oedelem.”

Ik vind het fantastisch om deze school mee te kunnen leiden

Nu wordt Kimara dus directeur van het LTI. “Onze school is een land- en tuinbouwschool met richtingen binnen de pijlers landbouw, tuinbouw, natuur en wetenschappen. Onze school is prachtig gelegen binnen het landelijke Oedelem. Wij beschikken er over een immens groot natuurdomein, waar ook een aan de school gelinkt bedrijf is gevestigd. Op dit bedrijf leren de kinderen de knepen van het vak, maar kunnen ook klanten verse groenten, fruit en planten kopen.”

“Typisch voor onze school is het sterk ontwikkeld zorgsysteem. Wij vinden immers de persoonlijke groei en ontwikkeling van de kinderen belangrijk binnen het onderwijs. De jobverandering naar directeur zal niet simpel zijn. Samen met de campusraad sta ik als directeur van de hele school ook mee in voor het dagelijks beleid, het pedagogisch aspect en het runnen van het bedrijf. Ik vind het fantastisch, maar ook een enorme uitdaging om deze school mee te kunnen leiden.”

Politiek

Op politiek vlak zal er niks veranderen: Kimara zal zich blijven inzetten voor de plaatselijke bevolking. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen kreeg ze het lijsttrekkerschap van Samenplus aangeboden. De Ardooise kiezer stuurde haar met 759 voorkeurstemmen naar de gemeenteraad waar ze fractieleider is van Samenplus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.