36 knutselaartjes kregen diploma van Junior Techniekacademie

Schepen Patrick Roose omringd door de lokale knutselaartjes. © (Foto NV)
Redactie KW

De Junior Techniekacademie van dit najaar werd op woensdag 7 december afgerond in het CC De Steiger Menen. Iedere deelnemer kreeg dan ook het gepaste diploma uitgereikt door Schepen Patrick Roose.

De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES, met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen, de provincie Oost-Vlaanderen en tal van bedrijven/sectoren en lokale besturen. De kinderen kunnen tijdens hun vrije tijd kennismaken met STEM en Techniek. Ze kunnen de handige Harry en wetenschapper in zichzelf ontdekken tijdens deze leuke én leerrijke workshops. Er worden ieder jaar telkens 4 STEM-projecten (Technology & Engineering) uitgewerkt. Tijdens deze projecten gaan de kinderen experimenteren met hout, mechanica, elektriciteit en programmeren. De organisatie zorgt telkens voor materiaal, gereedschap, syllabi, verzekering…

Alle kinderen uit het 3de of 4de leerjaar Menen kregen gedurende 8 praktische workshops de kans om samen experimentjes te doen met vrienden en vriendinnen. En dit allemaal met echt gereedschap en materiaal. De workshops werden telkens gegeven woensdagnamiddag, van 12 oktober tot en met 7 december in het CC De Steiger.

Maar liefst 36 ‘knutsel-grage’ deelnemers deden aan een heuse constructie bouw, genaamd : De Houten Brug. Zij maakten zelf een stevige houten brug zodat ze zelf veilig over een, hypothetische, diepe kloof zouden geraken. (NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier