Scholengroep Sint-Leo Hemelsdaele fusioneert met scholengroep rond VTI

Van links naar rechts: Francis Decoster (bestuurder vzw SKOBO), Philippe Lecluyse (voorzitter vzw SKOBO), Miek Kemel (Algemeen Directeur vzw SKOBO), Vincent Debaere (voorzitter vzw Sint-Leo-Hemelsdaele) © PDC
Redactie KW

Vanaf volgend schooljaar fusioneren de Brugse scholengroepen SKOBO en Sint-Leo-Hemelsdaele tot één scholengroep. Hierdoor ontstaat een scholengroep die zowel op het vlak van het basisonderwijs als het (buitengewoon) secundair onderwijs sterk staat in de regio. De nieuwe scholengroep zal elf secundaire scholen, acht internaten en vijf basisscholen tellen.

De doelstelling van deze fusie is een intensieve samenwerking tussen de scholen op het vlak van personeelsadministratie, financiën, ICT, preventie en patrimoniumbeheer. Door de samenwerking zullen de scholen en de internaten van SKOBO sterker ondersteund worden en zich ten volle kunnen richten op de kern van hun opdracht: kwalitatief onderwijs bieden.

Concurrentie

“Het is zeker niet de bedoeling om de concurrentie tussen de scholen van onze scholengroep aan te wakkeren”, benadrukt Philippe Lecluyse, voorzitter van SKOBO. “Integendeel, door deze schaalvergroting kunnen we onze scholen op bestuurlijk vlak beter ondertussen. Elke school zal zijn pedagogische identiteit bewaren en alle kansen krijgen om verder te groeien.”

“De SKOBO-scholen en -internaten vormen ieder op zich een sterk merk en daar zal de fusie niets aan veranderen. Binnen de verruimde scholengroep zullen de vele medewerkers elkaar wel regelmatig kunnen ontmoeten. Hierdoor zetten we voluit in op het delen van expertise”, vult Vincent Debaere, voorzitter van vzw Sint-Leo-Hemelsdaele nog aan. (PDC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier