SAAM Diksmuide grote winnaar van Woodskills

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Binnen de muren van Decospan, het toonaangevende houtbedrijf in Menen, werden woensdag de Woodskills prijzen uitgereikt. Op een moderne en vooral uitdagende manier worden scholen en bedrijven met elkaar in verbinding gebracht. Het concept wordt ondersteund door zowel de provincie als het Vlaamse gewest.

De zoektocht naar technisch personeel blijft voor heel wat bedrijven en sectoren een uitdaging van formaat. Verschillende initiatieven moeten ervoor zorgen dat schoolverlaters hun weg vinden naar de werkvloer en moeten ze meteen ook warm maken voor een toekomst binnen de technische wereld. Ook de houtsector kent de problematiek als geen ander, waarop Woodskills in het leven werd geroepen. Onder impuls van de provinciale en regionale overheid, bundelden zowel vakverenigingen en bedrijven de krachten om zo lokaal talent al op de schoolbanken te kunnen spotten.

Deelnemende scholen kregen de opdracht een circulair meubel te ontwerpen, van schets tot uitvoering, met als voorwaarde de productietijd zo laag mogelijk te houden. Ook het gebruik van gerecycleerde materialen werd in de wedstrijd opgenomen. Op die manier konden leerlingen, ondersteund door hun peterbedrijven, tonen wat ze op minder dan anderhalf uur konden realiseren. Vakkennis en ecologie combineren met circulaire economie? Woodskills trok volop de kaart van de toekomst.

Op de site van Decospan, wereldleider op de markt van fineerhout, werden de laureaten woensdag gehuldigd. Zowel SAAM Diksmuide en het VTI Roeselare bleken de grootste slokoppen, waar ze niet minder dan 4 prijzen mee naar huis namen. SAAM Diksmuide werd meteen ook uitgeroepen tot overall winnaar. Ook het VTI Ieper en het VTI Poperinge konden elk een prijs mee terug naar hun school nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier