Rhizo start met voetbalopleiding

Scholengroep Rhizo biedt vanaf volgend schooljaar een voetbalopleiding aan.

Enkele KVK-spelers deelden op de Rhizo sportschool handtekeningen uit. © Foto JVGK

De vroegere groep Leielandscholen treedt zo in de voetsporen van KTA Pottelberg dat al enkele jaren een dergelijke opleiding aanbiedt. “In de tweede en derde graad zullen jongens die in het TSO sportschool doen deze opleiding volgen”, legt directeur Dominique Detremmerie uit. “Zij zullen dan per week vier uur voetballen, naast vijf uur algemene sporten. Bruno Debo en Denis de Tand, die beiden een Uefa A-diploma op zak hebben, zullen hen begeleiden.”

Niet met KV Kortrijk

Terwijl KTA Pottelberg een overeenkomst heeft met KV Kortrijk – de leerlingen sportschool die daar de optie voetbal volgen, trainen op KVK – mikt Rhizo op de omliggende clubs. “We hebben leerlingen die voetballen bij Zwevegem, Harelbeke…”, pikt Denis de Tand in. “Nu al zijn er heel wat die al in competitieverband voetballen en volgend schooljaar deze optie willen volgen. We schatten dat we vanaf september training zullen geven aan zowat 60 jongens.”

Woensdag waren enkele KVK-spelers, onder wie Santini en De Smet, trouwens te gast op de Rhizo sportschool, die een Allstarsday organiseerde. Ze deelden handtekeningen uit en namen eventjes de tijd om mee te doen met een activiteit.

(AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.