Proefproject ‘Digitaal mee met je kadee’ helpt ouders om hun kinderen op te volgen

EFO©Edwin Fontaine (EFO)0476/407988
EFO©Edwin Fontaine (EFO)0476/407988
Redactie KW

Voortaan kunnen (groot)ouders van kinderen in basisschool OLV-College Mariakerke beter mee met hun kinderen want ze kregen les in digitale skills.

Digitale skills

“We merkten dat niet alle ouders vertrouwd zijn met de digitale skills . In elke klas gaat het al gauw over een tweetal ouders”, duiden directeur Ann en Ruben van OLV-College Mariakerke. De school stapte in het door de provincie betaalde proefproject Digitaal mee met je kadee . De organisatie Ligo (de voormalige Open School) werkte een aanbod uit op maat van de school. Lesgeefster Melinda Rassalle: “Het gaat om eenvoudige zaken zoals het inloggen op het schoolsysteem, communiceren met de lesgever, schoolmail behandelen of digitale inschrijvingen. In het proefproject kregen ouders een tiental lessen en huiswerk. We merkten een duidelijke vooruitgang.”

Ook Marc Dehouwer is tevreden: “Mijn kleinkinderen zijn 4 en 6 jaar en ik kon niet werken via het schoolplatform. Nu kan ik ermee overweg en kunnen we met de juf communiceren waardoor we de kinderen beter kunnen opvolgen. Een mooi project voor de ouders ten voordele van de kinderen.”

Het stadsbestuur overhandigde de diploma’s. Onderwijsschepen Natacha Waldmann (Groen): “Steeds meer communicatie met ouders gebeurt digitaal. In de corona waren er ook digitale lessen waardoor het belang om als ouder mee te zijn groter werd. Dit proefproject wordt in het najaar herhaald in de Kaaistraat. Nadien evalueren we het.”

(efo)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.