‘Pepe Danny’ bouwt speelhuis in Knokkeschool in Zwevegem: “Een verrijking voor onze speelplaats”

‘Pepe Danny’ legt op de ladder de laatste hand aan het speelhuisje. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Een opmerkelijk staaltje van creativiteit en duurzaamheid heeft een grootouder van de Knokkeschool, in de school beter bekend als ‘pepe Danny’, getoond toen hij een oude zandbak recyclede tot een nieuw speelelement.

“Met zijn algemeen bekende vaardigheden en toewijding voor onze school heeft hij opnieuw een knappe bijdrage geleverd aan het verrijken van onze speelplaats”, vertelt zorgcoördinator en beleidsondersteuner, Lisa Vanhonacker. “In plaats van kapotte stukken simpelweg weg te gooien, zijn wij als school grote voorstander om dingen te transformeren en ze een nieuw leven in te blazen. Met zijn kennis slaagde Danny Deceukelier erin een uniek stuk te creëren dat niet alleen de verbeelding van de kinderen prikkelt, maar ook een duurzaam alternatief biedt voor conventioneel speelgoed.”

Iedereen in z’n nopjes

Het nieuwe speelelement, dat vakkundig vervaardigd is uit hout, is een opvallende toevoeging aan de speelplaats van de school. “Met de nodige details en het interactieve ontwerp stimuleert het de creativiteit en het spelenderwijs leren van de leerlingen. Pepe Danny heeft niet alleen een fysiek object gemaakt, maar ook een bron van vreugde en avontuur voor de kinderen van de school”, zegt Lisa.

Ook directeur Nathalie Herremans is in haar nopjes met het nieuwe speelelement. “We zijn als school enorm dankbaar voor de toewijding van alle ouders, grootouders en sympathisanten van de school. Het werk van pepe Danny is opnieuw een prachtig voorbeeld van hoe lokale betrokkenheid en creativiteit kunnen leiden tot tastbare voordelen voor onze kinderen. Dit initiatief illustreert niet alleen het belang van recyclage en duurzaamheid, maar ook de kracht van gemeenschapszin en samenwerking binnen onze school. Met een eenvoudige maar doeltreffende daad heeft pepe Danny bewezen dat met de juiste intenties en inspanningen, zelfs de alledaagse objecten kunnen worden omgezet in waardevolle bronnen van plezier en verrijking voor onze school”, besluit ze. Pepe Danny blijft er eerder bescheiden bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier