Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start

In Academie Kortrijk op de Houtmarkt kan je tijdens Sinksen proeven van het uitgebreide aanbod. © Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

In het conservatorium zijn de lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 grondig onder handen genomen. Daardoor zullen leerlingen opleidingen kunnen combineren zonder extra verplaatsingen te moeten maken. Ook het aanbod voor volwassenen staat in de kijker.

“Ons deeltijds kunstonderwijs bereikt steeds meer mensen. Niet enkel onze jongsten, maar ook steeds meer volwassenen vinden hun weg naar het Conservatorium of de Academie. In het Conservatorium gaat het over ruim 400 volwassenen en in de Academie over ruim 500. Dat betekent dat zowat een kwart van de leerlingen ouder zijn dan 18”, aldus Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs.

Conservatoriumopleiding op maat

In het Conservatorium kunnen volwassenen (vanaf 15 jaar) een opleiding op maat volgen. “Heb je nog totaal geen kennis? Dan volg je notenleer vanaf nul, samen met leeftijdsgenoten. Wil je muziek leren, maar liever niet klassiek? Kies dan voor de opties Jazz-Pop-Rock of Vocaal. Geen zin in de stress van openbare examens? Het traject Liefhebber biedt de oplossing. Heb je wel al kennis? Dan stap je in in een hogere graad na een niveautest”, zegt directeur Erik Desimpelaere. “Daarnaast hadden we extra aandacht voor de leerlingen en hun ouders bij het samenstellen van het lessenrooster. Kinderen kunnen vanaf nu verschillende domeinen combineren, bijvoorbeeld een uurtje muziek én een uurtje dans na elkaar, en toch maar één keer de verplaatsing maken.”

Je vindt de nieuwe lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 op www.kortrijk.be/conservatorium.

Academie breidt aanbod uit

Het bestaande aanbod van Academie Kortrijk wordt nog meer uitgebreid. Voorheen kon de opleiding Levend Model enkel voor 4 lesuren op vrijdagnamiddag gevolgd worden, maar dit kan nu ook op woensdagavond. Ook in de ateliers Grafiek, Keramiek en Tekenkunst kan je nu een opleiding van 4 lesuren per week volgen. Tijdens Sinksen stelt de academie de deuren open voor het grote publiek en kan je kennismaken met de verschillende ateliers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier