Opendeurdag bij gloednieuwe middelbare school in Middelkerke

Vlnr. Magali De Vos (45), coördinator, Els Van Haecke (44), leerkracht wiskunde-aardrijkskunde, Tine Wittebolle (44), leerkracht Nederlands-geschiedenis. Op djembe: Annemie Tyvaert (40), leerkracht PAV ( Project Algemene Vakken). © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op maandag 2 september gaat in Middelkerke de gloednieuwe middelbare school open. Vanmorgen kon je naar een opendeurmoment in centrum De Branding.

“Dit opendeurweekend vormt een eerste kennismaking met de school”, zegt coördinator Magali De Vos. “We stellen er ons lerarenteam bestaande uit zeven leerkrachten voor. Er zijn ook een aantal workshops waar de leerlingen een beetje kunnen proeven van de sfeer. En ook kunnen de ouders en hun kinderen zien wat we allemaal willen aanbieden in de nieuwe school. Je kan er ook algemene info krijgen over de visie, de methodes die we gaan gebruiken en de lestabellen.”

“Je kan ook een rondleiding krijgen en alvast een preview zien van de inrichting van de klaslokalen. De grootste troef van de nieuwe school is de kleinschaligheid. In 1A is er plaats voor 22 leerlingen en in 1B 13. We worden een kleine, warme school. En dat betekent dat iedereen iedereen zal kennen en dat de leerlingen geen nummer zullen zijn. En daarnaast kan ik ook rekenen op een ervaren lerarenteam.”

Latijn

De nieuwe Middelkerkse Middenschool van GO! staat nu enkel klaar voor de leerlingen die het eerste, middelbaar, A en B-instroom moeten volgen. Je kan er de brede basisvorming volgen. Vanaf schooljaar 2025 komt daar een tweede jaar bij. “Dat betekent dat in principe elk kind na het zesde leerjaar bij ons terecht kan. Dus we bieden bijvoorbeeld ook Latijn aan. En daarnaast hebben we ook onze talentenstudio waarin ze mogen proeven van verschillende vakken uit de basisopties. Om dan hopelijk in de tweede graad een gerichtere en bewustere studiekeuze te kunnen maken”, aldus Magali De Vos

De nieuwe Middenschool in de Branding in Middelkerke start op 1 september. Alle info staat op www.middenschoolmiddelkerke.be waar je je kind ook kan aanmelden. Op 14 mei gaat de vrije inschrijving van start.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier