Nieuw aanbod in het avontuurlijk speeldomein De Warande: de buitenklas in de wilgentuin

Tussen de wilgenbomen is de buitenklas van alles voorzien om er degelijk les te kunnen geven. © KDS
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Donderdag 25 april is het de Nationale Buitenlesdag. Net op die dag pakt Stad Kortrijk uit met een nieuw aanbod in De Warande in Heule. In de wilgentuin van dit avontuurlijk speeldomein kunnen klasgroepen vanaf nu reserveren voor een lesdag in de natuur en binnenkort intekenen op een aanvullend lesaanbod rond natuur ontwikkeld door De Warande.

“Kinderen, jongeren en vooral scholen worden gestimuleerd om buiten les te geven en de natuur in de buurt te (her)ontdekken. Als stad schakelen we een tandje hoger rond natuureducatie. We starten met een nieuw aanbod in het avontuurlijk speeldomein De Warande: de buitenklas in de wilgentuin”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Klimaat en Kinderen & Jongeren.

Tussen de wilgenbomen is de buitenklas voorzien van natuurlijke zitplaatsen, krijtbord en alle benodigdheden om er degelijk les te kunnen geven. En de klas beperkt zich niet tot die locatie. Scholen die intekenen, kunnen op het hele domein gebruikmaken van alle avontuurlijke speelzones.

Natuureducatieve programma’s

Om natuureducatie in De Warande te versterken, is er een nieuwe medewerker aan de slag. Die zal het aanbod van verder uitwerken voor scholen, toerismeverenigingen en kampgroepen. Het gaat om activiteiten met begeleiding vanuit De Warande of om uitleenkoffers waar klassen zelf mee aan de slag kunnen. De thema’s zullen breed gaan: water, bijen, het bos, boerderijdieren, hoe omgaan met natuur, …

Gezien de komende maanden een testfase zijn, is reserveren van de buitenklas tot eind dit schooljaar gratis. Alle info en reservatie voor de buitenklas vind je via de stadswebsite: www.kortrijk.be/warande/buitenklas.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier