Minister en algemeen directeur tonen zelfde handtassensmaak in Torhoutse VTI

Minister Hilde Crevits en algemeen directeur Ann Stael kunnen er hartelijk om lachen: met dezelfde soort handtas op stap. © Foto JS
Johan Sabbe

Hilde Crevits als Vlaams minister van Onderwijs en Ann Stael als algemeen directeur van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert spelen niet alleen een vooraanstaande rol in de onderwijswereld, beiden wonen bovendien in dezelfde stad Torhout en hebben in het secundair onderwijs in dezelfde klas gezeten. En wat blijkt? Nu hebben ze ook nog dezelfde smaak van handtassen!

De voorkeur voor dezelfde modieuze sacochen bleek maandagmorgen bij de officiële opening van de nieuwbouw van het VTI in Torhout. Beide dames, die 50 geworden zijn, kwamen er aandraven met een blitse handtas van het bekende Italiaanse merk Furla, dat al sinds 1927 bestaat en in Bologna gevestigd is. Hilariteit alom toen het toeval aan het licht kwam. De sacochen waren beide roze-lila van kleur, maar die van de minister toonde een afdruk van pauwen en die van de algemeen directeur van zangvogels. “Ik wist dat Ann net als ik een handtas van Furla had, want ooit hebben we daar toevallig eens over gepraat”, lachte Hilde Crevits. “Maar nu zijn we er dus samen mee naar buiten getreden.”

Na het bezoek van de koning nu de officiële opening

Voor het VTI was de opening van het gloednieuwe complex een tweede hoogtepunt in minder dan een week tijd. Vorige dinsdag kwam koning Filip in de school langs en bezocht hij onder meer de ateliers mechanica. Hij sloeg er ook een praatje met een aantal leerlingen.

Het bouwproject van het VTI houdt in dat de afdelingen mechanica, garage, elektromechanica en industriële wetenschappen een volledig nieuw semi-industrieel gebouw gekregen hebben. Naast de eigentijdse werkplaatsen en labo’s werden er tevens een lift en meerdere ruime leslokalen gerealiseerd. Alle ruimten zijn voorzien van hedendaagse technische uitrustingen om een aangenaam leer- en werkklimaat te scheppen. Zo werd het machinepark van de praktijkruimte voor de opleiding auto aangevuld met onder meer nieuwe hefbruggen en een schokdempertestbank. Ook is de speelplaats heraangelegd met groene accenten en faciliteiten voor sport en ontspanning.

Daarnaast kreeg het centrale en alom bekende klassenblok 0 een facelift met nieuw buitenschrijnwerk en enkele kleinere ruwbouwkundige ingrepen. Terzelfdertijd ondergingen de lokalen een grondige media-update. Wie de gebouwen wil bezoeken, kan dat op pinkstermaandag 21 mei de hele namiddag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.