Minister Crevits legt eerste steen van nieuw onderwijsgebouw in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Onderwijsminister Crevits en Lieven Bouve, topman van het katholiek onderwijs, tekenden zaterdagmorgen present in Roeselare voor de eerstesteenlegging van het nieuwe gebouw van de Algemene Diensten van scholengroep Arkorum (lager onderwijs) en scholengroep Sint-Michiel (secondair onderwijs).

De volledige Roeselaarse onderwijstop, politiek maar ook de bouwheren van Scholen van Morgen, waren aanwezig. Want wat scholengroep Arkorum en Sint-Michiel realiseren is niet minnetjes. Beide scholengroepen pakken uit met zes bouwprojecten die kaderen in de publiek-privaatrechterlijke groepering Scholen van Morgen. Arkorum, dat de vrije lagere scholen groepeert in Roeselare, en Sint-Michiel, dat de Roeselaarse vrije middelbare scholen verenigt, legden de eerste steen van een gemeenschappelijk gebouw voor hun algemene diensten.

Na toespraken van de Roeselaarse schoolvoorzitters Kris Pouseele (Arkorum) en Jan-Vincent Lefere (Sint-Michiel), kwamen ook Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholiek onderwijs, Daniel Geerts van Scholen van Morgen en onderwijsminister Hilde Crevits aan bod vooraleer de eerste steen werd gelegd. (PS)

Meer over deze bouwprojecten in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Vlnr. : Damienne Cottens, Lieven Boeve, Jan-Vincent Lefere, Francis Devolder en Kris Pouseele
Vlnr. : Damienne Cottens, Lieven Boeve, Jan-Vincent Lefere, Francis Devolder en Kris Pouseele© Foto PS

Minister Crevits legt eerste steen van nieuw onderwijsgebouw in Roeselare
© Foto PS

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.