LMC Poperinge ontvangt automatische titrator: “Grote meerwaarde naast werkplekleren en stages”

Op de foto zien we domeindirecteur STEM & LTB Franky Kinget, leerkrachten wetenschappen Greetje Chaerle en Tieneke Pledts, QA-manager Angelo Titeca en QC-manager Wouter Dieryck van Cid Lines, an Ecolab Company. (gf)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

LMC Poperinge mocht onlangs QA-managers Angelo Titeca en Wouter Dieryck van Cid Lines, an Ecolab Company verwelkomen. Het bedrijf schonk de school een automatische titrator. “De titratie is een analytische methode om de hoeveelheid van een welbepaalde stof in een monster of staal te bepalen.”

“De school had eerder dit jaar een boeiend bedrijfsbezoek in de vestiging van Cid Lines, an Ecolab Company in Ieper. Daar kregen ze het heuglijke nieuws dat het bedrijf ons hun vervangen versie van de automatische titrator wil schenken”, vertelt Kristof Christiaen, directeur communicatie & IT, infrastructuur en kwaliteit.

“Dit toestel werd vooral gebruikt om kwaliteitscontroles uit te voeren op hun eigen gemaakte reinigings- en ontsmettingsproducten voor de agri, food en vehicle care sectoren maar ook voor ingangscontrole op grondstoffen en in research en development.” Cid Lines, an Ecolab Company biedt een assortiment diergezondheidsproducten aan en advies op maat om de hygiëne in de voedings- en landbouwindustrie te verbeteren.

Analytisch methode

“De titratie is een analytische methode om de hoeveelheid van een welbepaalde stof in een monster of staal te bepalen. De manuele titratie techniek is iets wat al decennialang toegepast wordt in laboratoriums en wordt dus ook veelvuldig aangeleerd tijdens de lessen labo chemie van bepaalde STEM-richtingen. Technologie staat echter niet stil en in heel wat bedrijven en laboratoria is de manuele techniek vervangen door een automatische titrator”, legt directeur Christiaen uit.

“Naast bepaling van actieve ingrediënten kan het toestel ook gebruikt worden voor verschillende andere toepassingen zoals: zuur/base analyses, bepalingen van pH-waarde en geleidbaarheid… Onze LMC-leerlingen STEM-wetenschappen krijgen nu dus de kans, dankzij dit mooie cadeau, om op school te leren werken met dit toestel. Naast werkplekleren en stages wordt dit heel zeker een grote meerwaarde. Een grote dank je wel aan Cid Lines, an Ecolab Company om dit voor ons mogelijk te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier