Leerlingen Rhizo Lyceum Kortrijk nemen deel aan de First Lego League en zamelen geld in voor G-sport

De leerlingen met onder meer Ann Vanderhulle van Sportdienst Kortrijk en docent Dakkie Vandekerkhove. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De STEM-leerlingen van de eerste graad van Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen uit Kortrijk deden onlangs mee aan de FIRST LEGO League, een wedstrijd waarbij ze LEGO-robots moeten programmeren en tegelijk ook nadenken over duurzaamheid en aanverwante thema’s.

Een onderdeel van de FIRST Lego League vormen de core values, waarbij de olympische gedachte Deelnemen is belangrijker dan winnen van Pierre baron de Coubertin hoog staat aangeschreven.

“De leerlingen supporterden voor de andere teams en schonken hen ook aandenkens. Zo leren ze dat het helpen van een ander de basis is voor teamwork”, duiden Franceska Verhenne en Sofie Vermandere, de directie van Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen.

Snoep en schilderijen

Dit jaar hebben de leerlingen ook geld ingezameld voor het goede doel. “We kozen voor de G-sport als goed doel. Dit deden we door snoep en zelfgemaakte schilderijen en sleutelhangers te verkopen. Deze actie leverde ons twee bekers op tijdens de LEGO-wedstrijd”, glundert leerling Louis.

Het ingezamelde bedrag van de actie bedroeg 300 euro en werd overhandigd aan schepen van Sport Wouter Allijns (Team Burgemeester).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier