Leerlingen Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de bloemetjes gezet voor knappe prestaties in wedstrijden buiten de schooluren

Hotelschool Ter Duinen Koksijde viert de prestaties van de leerlingen die dit schooljaar deelgenomen hebben aan wedstrijden tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op dinsdag 7 mei zette Hotelschool Ter Duinen in Koksijde naar goede jaarlijkse gewoonte alle leerlingen in de bloemetjes die dit schooljaar deelgenomen hebben aan wedstrijden.

Een uitzonderlijk jaar

Directeur Peter Verbeke: “We hebben dit jaar een uitzonderlijk jaar van leerlingen: zowel wat kwantiteit als kwaliteit betreft. De leerlingen van het zesde en het zevende jaar, die ofwel deelnamen aan een wedstrijd, ofwel deze wonnen, gaan een beloftevolle toekomst tegemoet.”

Er werden veertien leerlingen met de nodige trots en fierheid bedankt om buiten de schooltijden deel te nemen aan wedstrijden, dit zowel in binnen- als buitenland. “We zijn terecht dankbaar en fier op deze ambassadeurs van onze hotelschool”, aldus directeur Peter Verbeke.

De leerlingen die hun diploma van WSET niveau 2 ontvingen, kregen er onmiddellijk ook de felbegeerde pin bij. Allemaal willen ze volgend jaar gaan voor hun niveau 3-diploma. “Een oprechte dankjewel gaat ook uit naar de begeleidende leerkrachten en allen die zo’n degelijke opleiding hier op school mogelijk maken.”

Deze veertien leerlingen wonnen een prijs:

Noor Eelen (6HTa) was de winnaar van de Junior Table Master, terwijl Zahara Feys (6RK) de eer kreeg voor Atelier Versnijdingen. Guillaume Danneels (7DR) en Ferre Van Hove (7WG) veroverden de Porto Cup – Graham’s. Annabel Devos (6HT) behaalde de tweede plaats en Arthur Vanderlinden de derde plaats in de Junior Champagne Ambassadeur competitie. Bernadette Vanhooren (7DR) en haar assistent Lisa Matthijs (6RK) bereikten de finale van de Junior Coffee Ambassador Rombouts Cup. Elien Swennen (7DR) sleepte de overwinning binnen bij de Shaker d’Or. Annabel Devos (6HT) verdiende de titel van Commis Junior Sommelier, gevolgd door Loewie Vanslembrouck (6HT) op de tweede plaats. In de Junior Sommelier competitie zegevierden Arthur Vanderlinden en Vince Vanderhaege (beiden 7DR). België werd vertegenwoordigd door Robin Polspoel (7WG) op de Young Chef Olympiad in India, waar ons land op de 28e plaats eindigde onder de zestig deelnemende landen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier