Kinderopvang in Knokke-Heist leert kleuters zelf fruit en groenten oogsten

Redactie KW

Kinderopvang Clara di Luna in de Kastanjedreef in Knokke-Heist leert peuters sinds kort zélf groenten en fruit oogsten.

“De afgelopen jaren zochten we voortdurend naar vernieuwing en verbetering van onze werking. We deden dit telkens in alle rust en eenvoud en steeds in het belang van onze kinderen en hun ouders. Aan het woord zijn Annelies Vlietinck en Katrien D’hulster.

“Enige tijd terug kozen we ervoor om een aanpalend stuk grond om te toveren tot een moes- en fruittuin”, zeggen de verantwoordelijken. “Fruit en groenten die seizoensgebonden geteeld worden om nadien samen met de kinderen te oogsten en als middagmaal of tussendoortje te eten.”

https://www.youtube.com/watch?v=gMElRnyrOOE

Jong geleerd is oud gedaan en de kleintjes helpen maar al te graag. “Inderdaad, de tuin is niet groot genoeg om in alles te voorzien. Maar we hebben toch een 30 tal soorten die we kunnen telen. Hiermee zetten we een eerste belangrijke stap in de kennismaking en bewustmaking van onze peuters met tuinieren en biodiversiteit. Zo ontstaat er een rijke ecologische tuin met steeds meer fruitbomen en struiken, aardbeien, frambozen, perziken, aalbessen en diverse groenten.”

Ook de kippen zijn geliefd bij de kindjes die dagdagelijks de dieren voederen en op eitjes controleren. De meeste struiken en planten staan laag tegen de grond, zodat de kinderen de rijpe vruchten gemakkelijk zelf kunnen plukken. Ook de ouders van de peuters zijn erg opgezet met het initiatief van Annelies en Katrien.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier