Jeugdhuis OHK uit Oostende voorwaardelijk akkoord met verhuizing

Redactie KW

Er waren geruchten over een mogelijke sloop van de lokalen.

“We hoorden het donderen in Keulen”, zegt Jill De Groote van jeugdhuis OHK. “Zonder dat wij ook maar van iets wisten, stond plots in De Zeewacht dat de stad, eigenaar van het gebouw waarin onze lokalen gevestigd zijn, van plan was om het pand te verkopen. Het zou gesloopt worden voor een sociaal nieuwbouwproject. Wij zijn er ons van bewust dat het gebouw inderdaad verouderd is en als de bouw van sociale appartementen kan meehelpen aan de woningnood in onze stad is dat langs die kant een positief verhaal, maar de manier waarop men nu te werk is gegaan, kon anders.”

Schepenen lieten niets blijken

Volgens haar collega Sander Ramal waren de bevoegde schepenen Johan Vande Lanotte en Arne Deblauwe enkele weken geleden even langs geweest. “Ze hebben toen in elk geval helemaal niks laten blijken over de mogelijke verkoop- en sloopplannen. Ze waren heel vriendelijk en deelden zelfs een spreekwoordelijk schouderklopje uit. Vandaar dat wij nu zo verrast reageren en niet gelukkig zijn dat wij, als rechtstreekse betrokkenen, in dit belangrijk dossier over het hoofd worden gezien”, aldus Sander Ramal.

Vertrek onder bepaalde voorwaarden

Jill De Groote: “Wij stellen ons niettemin flexibel op en staan absoluut niet afkerig tegen verhuizen, maar… wij willen daarbij geen enkele afbreuk zien aan onze bestaande werking. Als we hier weg moeten, dan wel onder bepaalde voorwaarden. Wij hebben tien repetitieruimtes – er komen hier momenteel een vijftiental muziekgroepjes repeteren – en een concertzaal. Daarnaast ook nog een instuifruimte. Heel wat jongeren rekenen er op dat ze bij ons terecht kunnen en mogen niet verplicht worden hun hobby’s op te geven zonder enig alternatief. Ik hoop dus dat wij verder kunnen doen met wat we bezig zijn; dat de creativiteit van de Oostendse jongeren niet moet inboeten omdat we geen aangepaste infrastructuur meer zouden hebben.”

(Rio)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.