Jeugdhuis De Harp start jeugdplatform ‘Jongeren Aan Zet’: “Einde examens was ideale moment om dit te lanceren”

Voor de jongeren was Fin d'Examens een duidelijk 'gesmaakt' initiatief. © gf
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

De schoolgaande jongeren uit Zwevegem konden de examenperiode van het tweede trimester feestelijk afsluiten op ‘Fin d’Examens’, aan Jeugdhuis De Harp. “Voor hen was dit zeker een moment van ontlading maar soms ook van frustratie. De tieners konden gezellig samenzijn en gratis een frietje stekken in ons jeugdhuis. Voor ons was dit ook meteen het ideale moment om onze nieuwe Instagram-pagina JAZ, wat staat voor ‘Jongeren Aan Zet’ te lanceren.”

“Om onze pagina nog meer in de kijker te plaatsen, starten we alvast met een leuke winactie, waarbij jongeren cinematickets kunnen winnen.”, legt Lisa Dejonghe, coördinator van Huis van het Kind uit.

Het doel van de JAZ-pagina is een lokaal platform bieden voor en door Zwevegemse jongeren, om hen op een ludieke manier de gemeente te leren kennen. “Ik denk dan vooral aan welk aanbod er is of welke activiteiten er zijn. Daarnaast en vooral, moet het ook een pagina worden waar zij terecht kunnen met al hun vragen en hen wil informeren hoe zij elkaar kunnen helpen door bv. te luisteren, er te zijn, …”

Mentaal welzijn

Volgens schepen van samenleving, Eliane Spincemaille wil het lokaal bestuur met deze initiatieven inzetten op het versterken van het mentaal welzijn bij jongeren door hen op een laagdrempelige manier te bereiken en hen handvaten aan te reiken als het bij hen eens minder goed gaat.

De schepen was ook blij met de mooie samenwerking die Fin d’Examens teweegbracht. “Iedereen die met jongeren werkt of bezig is, sloeg de handen in elkaar. Ik dank dan ook het Rhizo-college, de brugfiguur, Overkop, de buurtwerker en ‘kzitermee.be’ die van de partij waren. Ook op de enthousiaste vrijwilligers van het jeugdhuis De Harp konden we rekenen.”

Lisa Dejonghe wil eindigen met een warme oproep naar alle Zwevegemse jongeren om zeker de Instagram-pagina @jongeren.aan.zet.Zwevegem, te volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier