Heel bijzonder pyjamadag in De Zonnetuin: “Bednet is super maar we gaan nog véél liever naar school”

In pyjama jaar school komen, vonden de leerlingen een leuke ervaring. (foto PDC)
Redactie KW

De kinderen van het derde leerjaar van juf Eva in basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis beleefden op vrijdag 15 maart de Pyjamadag van Bednet veel intenser dan in de meeste andere scholen. Twee kinderen van de klas, die langdurig afwezig waren, konden de voorbije maanden dankzij Bednet de lessen immers blijven volgen en raakten zo niet achterop.

“We hadden nog niet veel ervaring met Bednet, maar alles verliep rimpelloos”, vertelt juf Eva Willemkens enthousiast. “De installatie van de camera in de klas en de verbinding met de laptops van de twee leerlingen leverde zelden of nooit enig probleem op. Vooral in de voormiddag volgden Mia en Julie de lessen, maar de leuke momenten in de klas beleefden ze ook altijd mee.”

Uitermate positief

“Het resultaat van de samenwerking met Bednet is uitermate positief, want beide leerlingen konden probleemloos aanpikken en hebben niet de minste leerachterstand opgelopen.”

Mia Van Tornout (8) was twee maanden afwezig en lag twee weken in het ziekenhuis, maar ondertussen is ze helemaal hersteld. “Eigenlijk was het werken met de laptop heel simpel. De eerste keren heeft mijn mama de verbinding met de klas opgestart, maar daarna kon ik dat zelf. Vooral in- en uitzoomen vond ik leuk. Het tofste vond ik de schrijfoefeningen met de computer. Natuurlijk heb ik mijn vriendinnen gemist, maar het belangrijkste is dat ik niet achterop geraakt ben.”

Inzoomen op vriendin

Ook Julie Van Acker (8) kon een hele tijd niet naar school komen, maar ondervond na een maand afwezigheid weinig moeite om weer de draad terug op te pikken. “Ik vond het tof dat ik van thuis alles kon zien wat er in de klas gebeurde. Inzoomen op een vriendinnetje vond ik ook heel leuk. De eerste keren bleef mijn mama in de buurt om te kijken of alles vlot verliep, maar na enkele keren deed ik alles zelf.”

Heel overtuigend

Op de vraag of ze graag nog eens geholpen worden door Bednet antwoorden Mia en Julie heel overtuigend. “Het was een leuke ervaring, maar we vonden het nog altijd véél toffer om naar school te komen. Ziek zijn of herstellen van een operatie is eigenlijk helemaal niet fijn.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier