Groen licht voor Vives City: “Alles voor studenten op één site”

Dries Bernaert

Het Brugse schepencollege gaf een vergunning voor de bouw van een multifunctioneel gebouw langs de Xaverianenstraat, op de campus van Vives in Sint-Michiels. Het nieuwbouwproject komt in de plaats van het bestaande appartementsgebouw aan het begin van de Xaverianenstraat. In het project Vives City komen studentenkamers, een conciërgewoning en leslokalen. Ook de omgeving wordt aangepakt.

“In het nieuwe gebouw zullen studenten lessen kunnen volgen naast hun kot”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Aan de straatzijde komen reguliere leslokalen die horen bij de campus van Vives. Deze lokalen zullen dienen voor de business school. Aan de achterzijde van het gebouw komt een studentenresidentie. Die zal plaats bieden aan studenten die les volgen op de campus en de andere afdelingen van Vives.

Groene rustpunten

Het project Vives City wil een kwalitatieve samenhangende campus creëren met verschillende functies op één domein. Vandaag staat langs de expressweg al het bestaande Vives-gebouw, waar lessen plaatsvinden, met ernaast het Stuvo-gebouw voor studentenvoorzieningen. De multifunctionele nieuwbouw komt daar dus bij. “Beide gebouwen worden verbonden via de tussenruimte die zowel gebruikt zal worden voor het parkeren als voorzien wordt van groene rustpunten voor de studenten”, geeft Franky Demon aan.

De nieuwbouw is een mooie opvulling van de straatwand en sluit qua functie perfect aan bij de rest van de site. Het volume van de nieuwbouw sluit aan bij enerzijds de bebouwing aan de Koningin Astridlaan en anderzijds bij het naastgelegen Stuvo-gebouw. “Met Vives City kunnen we een mooi project realiseren waar studenten alles wat ze tijdens hun studiejaren nodig hebben op één site vinden”, besluit de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten