Eerste afgestudeerden in het kader van duaal leren aan Centrum Leren en Werken Petrus & Paulus West

Redactie KW

Dit jaar studeerden voor het eerst leerlingen van het beroepssecundair onderwijs af aan het Centrum Leren en Werken Petrus & Paulus West binnen het systeem ‘duaal leren’. Dit traject zorgt ervoor dat leerlingen les kunnen volgen op school én meteen ook ervaring opdoen op de werkvloer.

Arno Bertier, Lee Cicou, Marciano Grymonprez en Jason Vandenhouweele begonnen in hun vijfde middelbaar met ruwbouw duaal, waardoor ze vandaag drie jaar later, vergezeld van maximum twee mensen uit hun bubbel, hun welverdiend diploma secundair onderwijs in ontvangst mochten nemen. Ze studeerden alle vier af in de richting ijzervlechter-bekister-betonneerder. Twee leerlingen (Arno en Marciano) werkten bij bouwbedrijf Furnibo, Lee was tewerkgesteld bij de firma Van Heule en Jason bij aannemer Pylyser.

Kinderbegeleider

Cameron Verstraete en Olivia Depoorter studeerden dit schooljaar ook af in het kader van de opleiding kinderbegeleider duaal met de bedoeling om binnen de zorgsector te blijven werken. Deze opleiding kan enkel gevolgd worden als specialisatiejaar binnen het beroepssecundair onderwijs, waardoor de leerlingen hun getuigschrift van de derde graad moeten behaald hebben voor ze aan deze opleiding kunnen beginnen.. We zien Ludo Viaene, coördinator CLW (gehurkt) en Marciano Grymonprez, Arno Bertier, Jason Vandenhouweele en Lee Cicou vergezeld van hun ‘bubbel’ net voor de diploma-uitreiking. (CWO-foto CWO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.