Chefs Koksijdse hotelschool ‘on tour’ bij hun leerlingen

Ter Duinen-leerkrachten Bart Denys, Dries Cloet en Geert Blomme op bezoek bij leerlinge Aurélie D'Hoore en haar zus in Koolskamp. © (Foto GF)
Redactie KW

De meeste leerlingen van de eerste graad Voeding van hotelschool Ter Duinen uit Koksijde en het Sint-Bernarduscollege uit Nieuwpoort zijn internen. Daardoor zitten zij nu al maanden lang thuis en kunnen ze waarschijnlijk pas in september terug naar school. Onder de noemer ‘Chefs on tour’ kwamen enkele leerkrachten echter bij hen thuis langs met een culinair verrassingspakket.

“Op het internaat kunnen wij de nodige coronamaatregelen niet treffen”, zegt leerkracht Dries Cloet. “Daardoor zagen we onze leerlingen de voorbije maanden uitsluitend online. In de preteachingperiode riepen we hen op om thuis in de keuken aan de slag te gaan. Omdat we hen missen en omdat we hun getoonde inzet waarderen, wilden we het schooljaar afsluiten met een bedanking en een beloning.”

Maandag hadden de leerkrachten al twintig huisbezoeken volbracht. ‘s Anderendaags ging de tour verder, tot in Nederland. “In de pakketten zitten kruiden en kookboekjes en ook een persoonlijke boodschap aan de mini-chefs”, toont Bart Denys. “De hele tour is ook te volgen op sociale media. Het is een blij weerzien, zowel voor ons als voor de leerlingen.”

“Eerder hield onze school de band met de leerlingen ook al aan met de #coxydienschallenge op sociale media. In een videoboodschap omschrijven ‘Coxydiens’ (oud-leerlingen, red.) daarbij in één woord wat de school voor hen betekent. Ook daar kwamen tal van enthousiaste reacties op”, aldus Geert Blomme.

Door de coronamaatregelen kon de geplande infodag in maart niet doorgaan. Het traditionele schoolbanket wordt uitgesteld naar dit najaar. Naar verluidt komen de inschrijvingen voor volgend schooljaar nu pas goed op gang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten