Charlotte Borra (31) nieuwe directeur VBS De Stapsteen: “Stap-gebouwen ondergaan metamorfose”

Charlotte Borra en Luc Beuselinck, de co-directeurs van De Stapsteen. Luc gaat volgend jaar met pensioen, waardoor Charlotte vanaf volgend schooljaar alleen directeur zal zijn. (foto BC)

Voortaan wordt basisschool De Stapsteen geleid door twee directeuren: Luc Beuselinck en Charlotte Borra. Deze laatste is een nieuw gezicht, al deed ze vorig jaar al heel wat ervaring op toen ze directeur Luc verving. “Ik blijf voorlopig ook nog deeltijds zorgcoördinator.”

Charlotte Borra (31) start het schooljaar officieel als nieuwe directeur van basisschool De Stapsteen. Komend schooljaar zal ze samen met de huidige directeur Luc Beuselinck de leiding nemen over de school. De beide directeurs werken elk halftijds en wanneer Luc Beuselinck volgend jaar met pensioen gaat, neemt Charlotte de functie volledig op.

De Veldegemse behaalde zowel een bachelor in het kleuteronderwijs als in het basisonderwijs. Meteen na haar studies startte ze tien jaar geleden in De Stapsteen. “Ik stond enkele jaren voor de derde kleuterklas, was meerdere jaren het manusje-van-alles en de laatste jaren was ik zorgcoördinator van de kleuterklassen en het eerste leerjaar. Vorig jaar in oktober werd directeur Luc ziek en heb ik zijn taken overgenomen. In februari kwam Luc halftijds terug en bleef ik halftijds directeur ad interim. Eind vorig schooljaar werd ik officieel aangesteld als directeur. Dit schooljaar blijf ik die job combineren met een halftijdse job als zorgcoördinator.”

We zijn vorig jaar begonnen aan een heuse pensioengolf

Charlotte ziet het als een luxe dat ze nog een jaartje mee kan kijken over de schouder van directeur Luc. “Dat is heel fijn, zeker wanneer er een klein paniekje voorvalt”, zegt ze met een knipoog.

In het nieuw

Was het vorig jaar een speciaal schooljaar door corona, dan moet het nieuwe schooljaar niet onderdoen. “Klopt, maar dan op een positieve manier”, vervolgt directeur Charlotte. “Vanaf 1 september zitten alle klassen van De Stap de peuterklassen, kleuterklassen en het eerste leerjaar in hetzelfde gebouw. De andere gebouwen van De Stap ondergaan na de herfstvakantie een metamorfose. We krijgen een nieuwe eetzaal, turnzaal, opvang en speelplaats.”

De Stapsteen verwelkomt ook enkele nieuwe collega’s. “Vorig schooljaar zijn we aan een heuse pensioengolf begonnen. We namen afscheid van leerkracht Pieter Garsbeke en secretariaatsmedewerker Marleen Huysentruyt. Eind dit schooljaar nemen we afscheid van directeur Luc, Mieke Sap, Karin Vanslambrouck en Fabienne Benoot. Ines Wille volgt nu Marleen Huysentruyt voltijds op en Liselotte Vandenbussche vormt samen met mij de tandem zorgcoördinator en is deels juf van het vijfde en zesde leerjaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier